Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircea Gutău este atent la doleanțele râmnicenilor

 Întâlnire cu cetățenii din cartierul Nord

INIÎIATIVĂ. Timp de trei ore, oamenii i-au cerut primarului săfacă noi locuri de parcare, blocuri noi între cele deja existente, precum și să-i ajute în acțiunea de izolare termică a blocurilor

Primarul Mircea Gutău și-a reluat, la sfârșitul săptămânii trecute, întâlnirile zonale cu cetățenii. După o pauzădestul de îndelungată, edilul-șef al municipiului Rm. Vâlcea a considerat că este un moment propice pentru a vedea cu ce probleme se confruntă cetățenii din cartierul Nord. Așadar, evenimentul a avut loc în sala de festivități a Colegiului de Informatică „Matei Basarab”, unde s-au strâns sute de râmniceni. Alături de primarul Mircea Gutău au mai fost cei doi viceprimari, Eusebiu Vețeleanu și Romeo Rădulescu, reprezentați ai Acvarim-ului, Distrigaz-ului, ETA și URBAN, precum și consilieri locali.

Lucrări pe bandărulantăîn Râmnic

La începutul întâlnirii, primarul Râmnicului a ținut săle prezinte râmnicenilor ultimele sale realizări, dar și ce proiecte importante are în program pentru următoarea perioadă . „Chiar dacă timpul nu este tocmai favorabil, totuși am continuat sălucrăm și în această perioadă . De curând, am reușit săfinalizăm strada Bujorencii, unde s-a reușit alimentarea cu apă, canalizare și asfaltare, precum și finalizarea străzilor Timiș, Someș și Carpați. De asemenea, am reabilitat locul de joacă de la Grădinița Nr. 2, iar mai multe spații verzi, alei și parcări dintre blocuri au fost refăcute complet. Mai avem încă multe de făcut, iar în primăvară veți vedea că vom intra în forțăîn reabilitări” – a spus șeful Executivului primăriei. Anul acesta, Mircea Gutău are planuri mari pentru municipiul Rm. Vâlcea, el intenționând săducă la îndeplinire mai multe proiecte importante. El le-a vorbit oamenilor despre lărgirea pasajului pe sub calea feratăde la Hervil, realizarea unui sens giratoriu lângă Petrom, reabilitarea străzii Lespezi – alimentare cu apă, canalizare și asfaltare, finalizarea modernizării străzii Topolog, realizarea unui trotuar pe latura dinspre Est a străzii Nicolae Titulescu, finalizarea reabilitării străzii Dealul Malului și multe altele. Mircea Gutău crede că în mai puțin de doi ani și jumătate, toate spațiile dintre blocuri din toate cartierele municipiului vor fi complet reabilitate.

Râmnicenii vor locuri de parcare, blocuri noi și izolarea termică a blocurilor

Întâlnirea cu cetățenii a durat aproximativ trei ore, timp în care râmnicenii din cartierul Nord au luat cuvântul spunându-i primarului problemele cu care se confruntă . Ei i-au cerut edilului să îmbunătățească canalizarea pluvialăpe unele străzi, săfacă locuri de parcare noi, sămonteze bariere la spațiile de parcare închise între blocuri, care săpermităaccesul doar al locuitorilor din imediata vecinătate. De asemenea, râmnicenii cred că este necesară introducerea unui sens unic de circulație pe strada Câmpului, precum și construcția unor blocuri noi între cele deja existente. O problemăimportantăpe care au ridicat-o cetățenii a fost izolarea termică a blocurilor, care, spun ei, costămult prea mult pentru a fi suportatănumai din buzunarul propriu. Primarul Mircea Gutău i-a asigurat de întregul sprijin al primăriei și le-a mărturisit că în cel mai scurt timp, Guvernul va da o hotărâre prin care 50% din costurile pentru izolare termică vor fi suportate de Guvern, 30% de administrația localăși doar 20% de locatarii blocurilor. „până acum, locatarii erau nevoiți săsuporte o treime din costuri și cred că era destul de mult. Vreau săvăspun că licitația pentru alegerea firmelor care vor putea face reabilitări termice se va face de că tre Primărie, sub supravegherea reprezentanților guvernului, astfel încât săse obținăo calitate foarte bunăa lucă rilor la prețuri cât mai convenabile” – a mai spus primarul. Pe parcursul întâlnirii, Mircea Gutău și-a notat doleanțele râmnicenilor, dând dispoziție ca majoritatea problemelor săfie rezolvate în scurt timp. Primarul a mărturisit că , în luna mai, odatăcu intrarea în funcțiune a noii captări de apăpentru municipiu din râul Olănești, prețul la apăva scă dea. De asemenea, primarul a promis că nici anul acesta și nici în 2010, în Râmnic, nu se vor mări taxele și impozitele pe imobilele persoanelor fizice, dar că va cere societăților comerciale să-și facă reevaluarea imobilelor, în conformitate cu cerințele legii, astfel încât la acest domeniu săse obținăo valoare de impozitare reală.