Acasă Arhiva 2 Liberalul Gheorghe Ioniță candidează la Senat

Liberalul Gheorghe Ioniță candidează la Senat

 Din Japonia în Parlament

PROFESIONALISM. Membru cu o vechime de peste 17 ani al Partidului Național Liberal, filiala Vâlcea, Gheorghe Ionițăeste un politician care s-a implicat activ în activitatea de partid. Fost consilier local între 2004-2008, Ionițăs-a evidențiat ca un ales cu idei reformatoare în administrația publică , care a militat, în permanență, pentru o relație transparențăși deschisăîntre Primăria Râmnicului și cetățenii. Gheorghe Ionițăface parte din acea categorie de politicieni ce a demonstrat, în nenumărate cazuri, că nu poate săstea indiferent la problemele comunității.

 

Gheorghe Ionițăa fost propus, de curând, de partidul pe care-l reprezintăcandidat la funcția de Senator, în colegiul uninominal Râmnicu Vâlcea. „Din punctul meu de vedere, politica nu se face în timpul liber. Am intrat în această competiție electorală, convins de beneficiile pe care le aduce cu sine votul uninominal”, crede liberalul.

 

CV impresionat

 

Gheorghe Ionițăeste, fără discuție, unul dintre candidații liberali pentru parlament cel mai bine pregătiți profesional. Doctor în fizică și energie nucleară, Ionițăa condus, de-a lungul vremii, zeci de proiecte și teme de cercetare în cadrul programului național în domeniul mediului, chimiei și fizicii. În plus, el este autor a 12 articole științifice (publicate în țară și-n străinătate), 52 de comunică ri științifice naționale, are 3 brevete de invenție și 3 tehnologii omologate și a participat la 12 conferințe științifice internaționale.

Între anii 1981-1999, Gheorghe Ionițăa lucrat în laboratoarele de cercetare ale Uzinei „G” din Râmmnic (transformată, ulterior, în Institutul de Criogenie și Separări Izotopice), iar între 1999-2001 a fost cercetător în cadrul Institutului Politehnic Tokyo, Japonia. În prezent, el este președinte al Agenției Naționale pentru Deșeuri Radioactive și profesor la Facultatea de Științe din Pitești. Liberalul se bucurăde o notorietate de invidiat atât în țară cât și peste hotare. Din CV-ul său aflăm că este membru al delegației române la Conferințele Anuale ale Agenției Internaționale de Energie Atomică -Viena, președinte al Asociației de Prietenie România-Japonia „Benzaiten și coordonator al proiectelor PHARE și de cooperare tehnică cu AEIA în domeniul gospodăririi deșeurilor radioactive și a dezafectării instalațiilor nucleare. Candidatul PNL la fotoliul de senator este membru al Societății Europene de Fizic, al Societății Japoneze de energie Atomică , al Societății Române de Fizică , precum și al Societății Române de Cataliză.

 

A înființat organizație liberalăla Tokyo

 

Cât privește activitatea sa politică , prodigioasădealtfel, trebuie spus că Ionițăeste unul dintre cei mai valoroși liberali pe care îi are Vâlcea în acest moment. În anul 2007, penelistul a fost candidatul PNL la alegerile europarlamentare, iar între 2004 și 2007 a fost vicepreședinte al organizației municipale Rm. Vâlcea. Interesant este că între anii 1999-2001 la Tokyo a funcționat o organizație a PNL, înființatăde Gheorghe Ioniță. „La mine, politica e ca un microb, cum este pentru alții fotbalul. De aceea, în 1999, am înființat o organizație liberalăîn capitala Japoniei, care număra vreo 20 de membri”, a spus el zâmbind.

 

A detestat comunismul

 

Deși partidul din care face parte l-a desemnat săcandideze într-unul dintre cele mai grele colegii uninominale din județ – Rm. Vâlcea – liberalul a demonstrat că nu se teme de confruntă rile dificile, acceptând săse „bată” cu cei mai buni politiceni vâlceni ai momentului. Mai mult decât atât, Gheorghe Ionițăeste unul dintre acele personaje politice fără trecut comunist, de care avem nevoie, cu adevărat, pentru a reforma cu adevărat actuala clasăpolitică . „Nu am colaborat niciodatăcu organele de securitate, dar am fost anchetat în preajma revoluției, pentru atitudine ostilăregimului comunist”, a mai spus el.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.