Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Focuri de armă la Băile Govora

 Nu a oprit până nu i-au fost sparte roțile

UZ DE ARMĂ. În urmăcu câteva zile, pe fondul efectuării unei acțiuni complexe, polițiștii și jandarmii din Băile Govora au fost nevoiți săfacă uz de arma din dotare pentru a opri un șofer care a refuzat săoprească la semnalul lor. După o urmărire ca în filme, oamenii legii au tras în cauciucurile autovehiculului, iar conducă torul auto, aflat într-o stare avansatăde ebrietate, a fost oprit înainte de a produce vreun incident cu consecințe tragice.

În nopțile de 26-27 februarie a.c. și 27-28 februarie a.c., în conformitate cu Planul de acțiune ,,Siguranța” al Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a coordonat o acțiune complexăla care au participat efective mărite ale Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, Biroului Străini și Imigrări, Biroului Poliției Transporturi, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, Gărzii Financiare Vâlcea și ai Poliției Comunitare Râmnicu Vâlcea. Obiectivul a fost prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, de orice fel, identificarea persoanelor ce se sustrag cercetărilor penale și a mandatelor de executare a pedepselor, întărirea prezenței echipelor de patrulare în zonele de interes operativ și creșterea autorității structurilor de aplicare a legii.

Una dintre zonele în care s-a acționat a fost și localitatea Băile Govora. Astfel, în seara zilei de 26 februarie, a.c., în jurul orei 23.15, în timp ce se executau supravegherea și controlul traficului rutier pe strada Tudor Vladimirescu, din Băile Govora, polițiștii au executat semnale de oprire că tre un autoturism marca Volkswagen Transporter, ce era înmatriculat în Lituania, pentru un control de rutină. La vederea semnalelor oamenilor legii, conducă torul auto a decis săle ignore și a refuzat săoprească , continuându-și drumul. Văzând că șoferul nu are de gând săoprească și bănuind că acesta are ceva de ascuns, agenții de poliție au pornit în urmărirea autovehiculului, având semnalele luminoase și acustice. Nici acest lucru nu l-a impresionat pe șoferul fugar care nici de această datănu a oprit, ba chiar a efectuat mai multe manevre, încercând sălovească echipajul poliției. După aproximativ un kilometru și jumătate de urmărire, oamenii legii au tras câteva focuri de avertisment în plan vertical, însă nici acest lucru nu l-a determinat pe conducă torul auto săoprească . Văzând că acesta nu vrea săoprească cu niciun chip, polițiștii au hotărât sătragăcâteva focuri de armăîn direcția roților mașinii urmărite, reușind le săspargăpe cele două de pe partea stângăa autovehiculului. Cu toate acestea, șoferul și-a continuat drumul până în comuna Bunești, satul Teiușul, unde a oprit în curtea propriei locuințe. Astfel, la volanul Volkswagenului, polițiștii l-au identificat pe Avrinte Alexandru, iar pe locul din dreapta-Față , pe fratele acestuia, Constantin Alexandru. Ambii se aflau într-o stare avansatăde ebrietate, erau foarte recalcitranți și au refuzat săse legitimeze, oamenii legii fiind nevoiți să-i încă tușeze și să-i conducă la sediul poliției din Băile Govora. Șoferul, Avrinte Alexandru, a refuzat săfie testat cu aparatul etilotest, fapt pentru care a fost dus la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal, în care se efectueazăcercetări pentru „conducere în stare de ebrietate a unui autovehicul pe drumurile publice”. Avrinte Alexandru mai este cercetat în mai multe dosare penale la Postul de Poliție Bunești. El nu se aflăla prima abatere de la regulile circulației rutiere.