Acasă Arhiva 2 Ezitantul Frâncu

Ezitantul Frâncu

Președintele PNL nu se mai dăcocoș politic

SCHIMBARE. Deși parlamentarul este cunoscut opiniei publice ca un personaj politic cu limbaj violent și cuvinte înțepătoare, în ultima perioadă , din câte se vede, verbul său este mai puțin dur și prezintă, câteodată, în fața presei, o atitudine șovăitoare și un discurs ușor incoerent. Supărat, probabil, că nu se mai poate bate cu pumnii în piept, așa cum îi plăcea săfacă , că aduce bani pentru județ – de acum e doar un anonim parlamentar de opoziție – Frâncu consideră, probabil, că poate „șoca” opinia publică prin afișarea lângă câteva figuri politice ale partidului cunoscute la nivel central.

Liderul PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, și-a făcut un adevărat obicei din a chema la conferințele sale de presă personalități ale partidului din care face parte. Deși parlamentarul este cunoscut opiniei publice ca un personaj politic cu limbaj violent și cuvinte înțepătoare, în ultima perioadă , din câte se vede, verbul său este mai puțin dur și prezintă, câteodată, în fața presei, o atitudine șovăitoare și un discurs ușor incoerent. Supărat, probabil, că nu se mai poate bate cu pumnii în piept, așa cum îi plăcea săfacă , că aduce bani pentru județ – de acum e doar un anonim parlamentar de opoziție – Frâncu consideră, probabil, că poate „șoca” opinia publică prin afișarea lângă câteva figuri politice ale partidului cunoscute la nivel central, pe care senatorul le aduce în fața presei vâlcene pentru a critica, plictisitor de mult, Guvernul Boc. Așa s-a întâmplat și câteva zile în urmăcând Frâncu a apărut, în cadrul unei conferințe de presă , alături de fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu și parlamentarul Mihai Voicu.

Cei doi au precizat că s-au întâlnit cu lideri ai organizațiilor de partid din Oltenia pentru a discuta câteva proiecte comune, vizavi de câteva probele stringente cu care se confruntă cetățenii, pentru a le prezenta în Parlamentul României. În plus, aceștia au discutat și despre consolidarea poziției de partid de opoziție al PNL-ului. „Chiar dacă nu mai suntem la putere, avem multe datorii Față de cei care ne-au ales. De mai multe ori, am tras un semnal de alarmăcu privire la faptul că actualul Guvern nu vrea săcontinue proiectele începute de noi, care sunt extrem de importante pentru România”, a spus Mihai Voicu. Faptul că PNL se trezește acum, de când nu mai este în arcul de guvernare, că are datorii Față de alegătorii săi este cel puțin ciudat. Cât au fost la putere, alte interese le-au guvernat manifestarea politică și socială.

Oricât s-ar chinui „Redistribuitul” Emilian Frâncu sădemonstreze că pentru el, doleanțele cetățenilor reprezintăo prioritate, șansele sale de reușităsunt minime. Chiar și el a înțeles, în sfârșit, că nu mai are niciun fel de trecere în fața electoratului și că se află, deja, la apusul carierei sale politice.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.