Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dosare penale pentru teribiliștii de pe șosele

 În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au continuat acțiunile pe șoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea conducă torilor auto cu privire la riscurile la care se expun și îi expun pe ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor de circulație. Aceștia au desfășurat în data de 17 februarie a.c., două acțiuni pe linie de prevenire a evenimentelor rutiere, au aplicat 402 sancțiuni contravenționale și 300 puncte penalizare.

Contravențiile constatate, printre care: nepurtarea centurii de siguranță(125), oprire(staționare) neregulamentară(5), depășirea regimului de viteză(158) au condus la aplicarea sancțiunilor în valoarea totalăde 25.700 lei. În activitatea desfășuratăau fost întocmite documentele pentru 21 tamponări, fiind reținute 15 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare. Totodatăau fost sancționați și șase pietoni.

Sfindând orice reguli ale codului rutier, Dumitru Andrei,de 59 ani, din comuna Roșiile, a condus un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,03 alcool pur în aerul expirat. Cristian Tudor, de 32 ani, din comuna Slătioara, a condus având numerele de înmatriculare expirate. Constantin Barbu, din comuna Glăvile, județul Vâlcea, a condus un autoturism marca Dacia 1300, având permisul de conducere expirat din data de 31 ianuarie 2007. Leonard Sandu, din municipiul București, în timp ce conducea o autoutilitarămarca Dacia 1307, în localitatea Crețeni, a fost oprit pentru control, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta transporta marfăîn valoare de aproximativ 7.000 lei fără a deține documente de proveniențăși transport a mărfii. Marfa a fost reținută în vederea confiscă rii, iar conducă torul auto a fost sancționat contravențional potrivit Legii 31/2000. Celor în cauzăle-au fost întocmite dosare penale.