Acasă Arhiva 2 Consilierii județeni, paraleli cu realitatea

Consilierii județeni, paraleli cu realitatea

 Conversații pe messenger, discuții la telefon și ședințe fotografice

NESIMÎIRE. Nu de puține ori, jurnaliștii prezenți la ședințele ordinare ale Consiliului Județean Vâlcea au fost nevoiți săasiste la indolența și nepăsarea consilierilor județeni, care sunt mai preocupați în a purta discuții pe messenger, a conversa la telefon, a-și face poze sau a citi presa. Foarte puțini sunt cei care încă mai sunt interesați de soarta județului sau de problemele ce se discutăîn plenul ședinței, restul dând dovadăcă -și ocupăscaunele degeaba. Ciudat sau nu, în actualul mandat, ca și în altele de altfel, mai sunt încă aleși județeni că rora colegii lor nici nu le cunosc vocea. Aceștia nu-și pot justifica nici măcar indemnizațiile de consilieri pe care le ia lună de lună, dar săse mai justifice în fața vâlcenilor care i-au trimis acolo săle reprezinte interesele. Tocmai aceștia, însă , în loc săfie interesați în discutarea și punerea în practică a proiectelor concepute în interesul cetățenilor, ei își găsesc alte preocupări, care nu au nici în clin nici în mânecă cu administrația.

Consilier doar de decor

Unul dintre consilierii județeni la care facem referire este liberalul Adrian Dumitrescu, a că rui voce nu am auzit-o până acum. Lăsând asta la o parte, însă , nu mai departe de zilele trecute, mai exact la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Județean, consilierul i-a sfidat pe toți cei prezenți prin atitudinea sa vecinăcu nesimțirea. Considerând probabil că problemele discutate de colegii săi nu sunt îndeajuns de interesante pentru el, Adrian Dumitrescu a deschis laptopul de cum a ajuns în salăși s-a lansat într-o intermediabilădiscuție pe messenger. După ce s-a plictisit și de conversație, el a început să-și verifice adresa de mail, chinuindu-se timp de circa 15 minute săcitească un document. Nu i-a reușit nici asta, așa că alesul județean a început săse uite la poze, admirându-și coafura „rezistentăla apă, vânt sau frig” în diferitele excursii făcute în afara țării. Nicio clipă, însă , nu s-a arătat interesat de ceea ce discutau colegii săi, aprobând absolut toate rapoartele de hotărâre, fără a ridica ochii de pe ecranul laptop-ului. Trebuie, totuși, săreamintim că liberalul Adrian Dumitrescu a fost, în perioada 2007-2008, inspector de management al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, el ieșind în evidențădoar prin scandalul creat de câțiva directori școlari, care l-au acuzat că le-a cerut demisia prin amenințări și șantaj. Cu toate acestea însă , conducerea PNL Vâlcea a găsit de cuviință, ca la alegerile locale din anul 2008, să-l treacă pe lista de consilieri județeni.

Cititorul de ziare și fotograful

La ultima ședințăa Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Dumitrescu nu a fost singurul care și-a găsit cu totul și cu totul alte preocupări în afara celor firești. Nici democrat – liberalul Bogdan Almași și social-democratul Sorin Nedelcu nu au găsit interesantădezbaterea despre proiectele județului Vâlcea. Aceștia doi, ca și alții din păcate, sunt exemplul elocvent al aleșilor județeni pentru care exercitarea mandatului înseamnă a sta proțăpit ani întregi pe un scaun, nefiind deloc dispuși să-și murdărească pantofii bine lustruiți mergând prin comunele vâlcene. Deși exemple ca cei doi se mai găsesc printre consilierii județeni autohtoni, cu toate acestea Bogdan Almași și Sorin Nedelcu au arătat cu ocazia ultimei ședințe un dezinteres cras Față de problemele județului. Dacă Bogdan Almași a citit presa localăîn majoritatea timpului, Sorin Nedelcu s-a jucat tot timpul cu telefoanele. Plictisit de conversațiile colegilor săi, pesedistul Nedelcu a început să-și facă poze la plăcuța pe care-i era inscripționat numele.

Consilierul fantomă

Un alt liberal care face de rușine partidul prin atitudinea sa de la ședințele de Consiliu Județean este Bogdan Teodorescu. Tânărul penelist, la începutul mandatului său, nu s-a sinchisit sătreacă pe la întrunirile colegilor săi, riscând să-și piardăcalitatea de consilier județean din cauza absențelor. De multe ori el nici măcar nu și-a motivat absențele, uitând cu desăvârșire faptul că vâlcenii i-au acordat votul de încredere pentru a-i reprezenta în cadrul Consiliului Județean. Când în cele din urmăs-a hotărât săparticipe și el la ședințele de Consiliu, Bogdan Teodorescu își petrecea jumătate din timp pe holurile instituției, vorbind la telefon într-o englezăde baltăpe care nici măcar interlocutorii săi nu o înțelegeau. Guraliv la telefon, tânărul liberal s-a dovedit a fi cel mai tăcut consilier județean, din 2008 de când a depus jurământul și până acum, el nereușind săsilabisească câteva cuvinte.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.