Acasă Arhiva 2 SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” ne-a trecut alt glonț pe la ureche, zău așa ” nu degeaba se spune că „politica este stăpâna de netăgăduit în regatul minciunii și că este minciuna minciunilor, iar politicianul, dască lul emerit al lui Pinocchio ” ” în cadrul ședinței Consiliului Local Rm. Vâlcea, doi dintre cei mai guralivi aleși locali s-au luat la „trântă” chiar în toiul dezbaterilor. E vorba de pesedistul Gigi Matei și liberalul Ion Nicolae, cunoscut ca „circarul” CL ” ambulanța Vâlcea o duce parcă din rău în mai rău. Cu toate că toate instituțiile au avut anul trecut dificultăți mari în ceea ce privește banii pe care trebuiau săîi primească de la stat, la Serviciul Județean de Ambulanțăsituația a ajuns săfie critică „

Ne-a trecut alt glonț pe la ureche, zău așa. Noroc cu Diaspora că ne-a mai salvat odată, pentru că nu știu unde ajungea România cu un primar interzis de ANI ca Johannis. Auzi la el, coruptul, sădeținăel firma care a avut profit 20,000$. Adevăratănesimțire. Și numai După asta văputeți da seama și cât de incompetent era. Cum poate cineva săvrea săfie premier în România, când el nu e în stare săascundăo firmăcu rulaj de patiserie?! Nu avea și el o mătușăTamara ceva, ca săintre în legalitate? Atât Geoanăcât și Antonescu, știau foarte bine în ce situație se aflăJohannis, astfel, el putând fi debarcat, cu destulăușurință, în cazul în care funcționa întregul construct politic. După câteva luni, Johannis trebuia sădemisioneze și astfel mai marii PSD-lui puneau mâna și pe postul prim-ministrului. Un fapt ne intrigă, totuși. Chiar nu știa nimic Johannis de această situație și de ce a putut accepta întreaga tevaturăcu proiectul de guvernare? Săfi că zut sasul Johannis pradăunor mânării politice sau chiar a fost atât de naiv săcreadăîn promisiunile celor de la PSD-PNL? Chestia asta cu incompatibilitatea este doar vârful aisbergului. Johannis a făcut lucruri infinit mai grave și dosarele stau în stand-by la Parchet. Se spune că acesta este ocrotit de Angela Merkel, pentru că a facilitat o grămadăde retrocedări ilegale că tre cetățenii germani plecați din România. La fel, sunt cât se poate de reale acuzațiile aduse sasului de Antena 1, în anul 2000, de trafic de copii. Copiii aceia au fost sacrificați, pentru bănci de organe, fiindcă nu se mai știe nimic despre ei. Dacă ar fi trăit, fiți siguri că Johannis i-ar fi prezentat în fața presei, pentru a se disculpa. Ei nu mai există, au fost că utați și prin Interpol, dar a fost imposibil săse dea de urma lor sau a familiei care i-a adoptat!

” Nu degeaba se spune că „politica este stăpâna de netăgăduit în regatul minciunii și că este minciuna minciunilor, iar politicianul, dască lul emerit al lui Pinocchio „. De ce sunt politicienii ipocriți? Răspunsul vine firesc, simplu. Nu pot fi altfel. Politica de idei a murit, trăiască politica!

Politicienii nu-și vor da masca jos prea curând, doar atunci când vor fi mult prea mulți cei care văd prin ea. Nimeni nu poate pretinde unui politician săfie înger. Nici moralitatea nu-i chiar primul lucru pe care săi-l ceri. Îi tolerezi, de multe ori, și vorba goală, oportunismul sau lipsa de decență.

Dar ce se întâmplă, totuși, când un om politic, aidoma celui mai sus descris, decide săse întindămai mult decât îl ține plapuma și săfacă lucruri care-i depășesc capacitatea de înțelegere sau talentul. În cazul pe care-l vom aborda în rândurile ce urmează, se apucă de scris, devine ziarist. Adică vrea sădevinăunul dintre cei care-l mai înțeapăcu penița, săse punăîn pielea criticilor. Dar, săfim, totuși, concreți.

De ceva vreme, vicepreședintele PNL Vâlcea Bogdănel Pistol a început săscrie editoriale. Te miri despre ce. Din lipsăde activitate politică , partidul din care face parte e în opoziție, deci tras pe linia moartă, tinerelul nu mai are preocupare, că ci, se aude, că și afacerile îi merg tare prost. Prin urmare, politicianul-jurnalist (ar vrea el!) s-a apucat de scrijelit idei. Am trece-o și pe asta cu vederea, dacă încercă rile sale (din păcate, eșuate) eseistice nu ar fi atât de proaste, chiar jenante. Am citit, de curând, unul dintre pseudo-editorialele liberalului și, sincer, ne-a pocnit, brutal, o infernalădurere de cap. Nu numai că micuțul liberal, ziarist în timpul liber, e certat destul de bine cu limba română, dar și ideile sunt expuse ilogic, nu au substanțăși par ale unui elev de școalăprimară, maxim liceu, care încearcă , din răsputeri, săfacă o compunere pentru nota de trecere cinci.

„Am văzut alaltăieri coada. Era la televizor. De dimineață, s-au așezat mulți oameni. Erau și tineri. Știi, de obicei, la cozile ăstea, stau cei mai bătrâni. E la noi un obicei al cozii. Pensionarii, mai ales, le „apreciază”. „Deh, e de pe vremea lu’ împușcatu’. Așa ne-am învățat; dacă stau oamenii la coadă, stăm și noi, că sigur se dăceva” – îmi spunea o doamna bine, probabil o fi fost profesoarăînainte de pensie. N-o contrazic, stătea la coadăsă-și plătească impozitul pe casăși prindea reducerea de ianuarie. Simțeam în ochii ei dorul vremurilor trecute”. Buuun!!! Păi, în primul rând, domnișoru’ Pistol a scris șapte fraze în care nu a spus nimic, nimic în afarăde faptul că niște oameni stăteau la coadă. Apoi, lovit în plin de psihanaliza fenomenului, a început sădisece firu-n patru încercând săghicească mărimea și grosimea cozii în ochii oamenilor. Măi săfie!

Lăsând, acum, răutățile la o parte, la modul cel mai sincer, ne-am fi așteptat ca Bogdan Pistol, dacă tot s-a reprofilat și a început săscrie editoriale, săne încânte cu profunde și obiective analize politice, la care se laudămereu că se pricepe cel mai bine. Am fi vrut săcitim despre soluțiile pe care le are, în calitate de om politic, la problemele care apasăatât de tare pe umerii societății românești. De pamflete suntem sătui. Dar, oare, politica asta pe care o practică cei ca el, care simt nevoia sădevinămari, nu prin ei înșiși că nu au atuurile necesare, ci, prin ceva, sau cineva, nu e doar o glumăproastă, un pamflet îngrozitor scris, asemenea scrierilor sale, pe alocuri inepte? Așadar, se vede, analitic privind situația, că unui om politic îi este imposibil săfie serios atunci când se apucă de scris, existăpuține excepții, pentru că trateazăfenomenul politic la mișto, îl bagatelizează, îi strivește puținele principii ce i-au mai rămas. În consecință, întrebarea este retorică . Nu, nu are cum, pentru că , prin constituția lui, politicianul este ipocrit, amoral, paralel cu realitatea, doctrina sau ideologia partidului pe care-l reprezintă, iar dacă o știe o ia în derâdere, o adapteazăîn stil manelist, de mahala, și, mai presus de toate, e teribil de puțin educat. Pistol nu a făcut niciodatărabat de la aspectele enumerate, deci, la ce te-ai putea aștepta? Liberalul va continua, nu avem dubii, săscrie, în continuare prost, despre nimic.

” În cadrul ședinței Consiliului Local Rm. Vâlcea, doi dintre cei mai guralivi aleși locali s-au luat la „trântă” chiar în toiul dezbaterilor. Este vorba de pesedistul Gigi Matei și liberalul Ion Nicolae. Cunoscut ca „circarul” Consiliului Local Municipal, mustăciosul penelist are darul de a interveni în orice discuție, indiferent dacă știe despre ce este vorba sau nu. Deși de multe ori este total pe lângă subiect și s-a dovedit că nu înțelege nici 20% din ceea ce se discută, lui Ion Nicolae îi place săse audăvorbind, iar când deschide gura își întoarce privirea lascivăcă tre camerele de luat vederi ale televiziunilor locale, doar – doar l-or vedea și pe el râmnicenii cât este de „frumos” și de „deștept”. Revenind, însă , la ultima ședințăa Consiliului Local, liberalul Nicolae a început săbălmăjească pe marginea proiectului de hotărâre privind avizarea și aprobarea unui Plan Urbanistic de Dezvoltare pentru construirea unui magazin de piese al firmei Sc Nurvil Tuning SRL. Nemaisuportând aberațiile liberalului, consilierul pesedist Gigi Matei i-a reproșat lui Ion Nicolae că încearcă săblocheze orice investiție se realizeazăîn municipiul Rm. Vâlcea. Social-democratul nu este departe de adevăr, cunoscut fiind faptul că Ion Nicolae a refuzat pânăacum săvoteze toate proiectele de investiție importante pentru dezvoltarea economică și socialăa municipiului nostru. Fărăîndoială, însă , râmnicenii îl vor sancționa.

” Ambulanța Vâlcea o duce parcă din rău în mai rău. Cu toate că toate instituțiile au avut anul trecut dificultăți mari în ceea ce privește banii pe care trebuiau săîi primească de la stat, la Serviciul Județean de Ambulanțăsituația a ajuns săfie critică , angajații ajungând săîl dea în judecatăpe managerul Alecsandru Maiorescu pentru nerespectarea drepturilor lor bănești. Maiorescu face pe nevinovatul și se apărăcu o nonșalanțăcare duce dacă nu spre nesimțire, atunci spre ignoranțătotalătot bate. Cu toate că managementul său de-a dreptul defectuos i-a dus la exasperare pe toți, el susține, rupt de realitate de parcă ar fi primit un ciocan în cap, că Ambulanța a ajuns în situația grea în care se aflănumai datorităsubfinanțării și că a fost un conducă tor exemplar. Deci, săînțelegem că această sintagmăs-ar traduce printr-un director mai mult decât comod, adică el, care așteaptămereu săîi pice parămălăiațăîn gura lui nătăfleață, fărăca săse deranjeze vreun pic sau, Doamne ferește, săîși răpească din timpul său prețios pentru a-ncerca măcar săfacă ceva, săgăsească soluții pentru venituri din surse alternative ceva, orice. Mai nou, au picat parcă de la Cel de sus, niște bănuți de la CAS, cu care managerul vrea sămai plătească din restanțele pe care le are la subalterni, încercând parcă săîi mai îmbuneze pe aceștia, poate-poate, îl mai „slăbesc” cu procesul, pe care e convins că îl va pierde dacă nu va scoate vreun iepure magic din pălărie.

 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.