Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva
Primaria Voicesti

În comuna Fârtățești va funcționa un muzeu etnografic

Deseori, primarul Nicolae Voicescu vorbea despre turismul rural, despre zone care sunt în localitate extraordinar de pitoreşti, de frumoase. De curând, primăria a început amenajarea unui muzeu etnografic, în fosta clădire dezafectată a unui dispensar.
”Stim și vedem cu toții schimbarile deosebite din comună, care de la an la an s-a îmbogățit cu noi edificii utile locuitorilor, atractive și pentru alții din alte zone. Încet, incet devine și o zonă de un real interes turistic. Vrem să avem aici un muzeu autentic de etnografie și folclor că să nu uităm trecutul, în Dozești. Să avem aici obiecte populare din zona Olteniei, dar și alte zone, ce reprezintă vechi meșteșuguri țărănești, multe dispărute azi, costume populare, instrumente și unelte de lucru ce se foloseau pe vremuri în gospodăriile oamenilor, unele cu o vechime de peste 100 de ani, arme, documente și câte și mai cate obiecte aparținătoare patrimoniului popular românesc, cu precădere în Fârtățești”, spune primarul Nicolae Voicescu.
Muzeul așadar va cuprinde războaie de țesut, costume populare, ustensile de uz casnic, veselă din ceramică sau lemn, pluguri și alte atelaje folosite pe vremuri în gospodării, fotografii vechi, monezi, etc.