Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Piedici în introducerea gazelor la Șirineasa!

Introducerea de gaze naturale în comuna Șirineasa reprezintă una dintre cele mai importante investiții propuse de primarul Ion Streinu oamenilor din localitate. Numai că singura sursă de finanțare pentru un asemenea poriect sunt fondurile europene, iar aici condițiile sunt dure și, de cele mai multe ori, aproape imposibil de respectat. Există mai multe probleme, inclusiv de legislație, pe care primarul Streinu încearcă să le rezolve și împreună cu primarii din Pesceana, Glăvile și Scundu, să demareze o mega-investiție, care va intra în istorie.
”Noi am început o procedură de asociere cu localitățile vecine, adică cu Pesceana, Glăvile și Scundu, în primă fază. Întâmpinăm câteva probleme pentru că ni se cer 1000 de proprietari care să se racordeze și noi ducem lipsa documentelor de proprietate pentru că oamenii au moștenit, dar nu au făcut actele, nu au acte autentice, în unele cazuri, părinții au murit și nu s-au făcut succesiunile. Adeverința de rol nu reprezintă act de proprietate.
Cei patru primari intenționăm să mergem al Craiova luna viitoare și să ne întâlnim cu cei de la firma de consultanță, pentru că mai sunt și unele derogări și sperăm că vom reuși.
Nu vreau să păcălesc pe nimeni, dar cred că spre sfârșitul mandatului vor începe lucrările pentru introducerea gazelor naturale la Șirineasa. Proiectul va fi realizat prin fonduri europene”, susține primarul Ion Streinu.