Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Video: Călimănești, pe loc fruntaș între stațiunile balneare din România și pe locul 3 între toate stațiunile din țară

Luna ianuarie aduce stațiunea Călimănești pe locul 3 în România, după Sinaia și Poiana Brașov, cei 20.276 de turiști din Călimănești fiind cu 3000 mai mulți decât cei care au optat pentru Predeal.
La nivel balnear, Călimănești domină topul cu autoritate, fiind cu mult în fața Băilor Felix (13.404), Herculane (13.556), Sovata (8.743), Tușnad (3.220). Stațiunea vâlceană este un brand național, dar si turismul străin deja își face simțită prezența în Călimănești.
”Parcul padure, complexul spa de la Seaca plus multe altele, sunt doar o parte dintre proiectele care vor spori atractivitatea stațiunii noastre. Urbanizarea completă, vom investi masiv în zona de oraș, se vor crea noi insule urbane acolo unde se poate dezvolta turismul, vom folosi tot ce cuprinde arealul pentru a face turism. Este fundamentul PIB-ului nostru și baza forței de muncă”, spune primarul Florinel Constantinescu.
De asemenea, primarul isi doreste ca în următorii ani, sa se ajunga la o cifră turistică de jumătate de milion pe an precum și targetarea turismului străin, punerea în valoarea a Defileului Cozia, a bazinului monahal, vestigiilor romane precum și a complexelor cu apă geotermală.
Înființarea unei linii de transport urban, care se lege Cozia de Seaca și Jiblea, prin amenajarea unor parcări la intrarea în oraș.
Iar legarea pe viitor a stațiunilor de pe Valea Lotrului de Călimănești prin rute regulate de transport care să asigure transportul turiștilor între stațiunile de schi și cele balneare, se afla pe lista de proiecte viitoare.