Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria, Liceul „Justinian Marina” şi Asociaţia „Let’s do it România”, front comun pentru ecologizarea staţiunii Băile Olăneşti

Primăria Oraşului Băile Olăneşti, Liceul Tehnologic „Justinian Marina” şi Asociaţia „Let’s do it România” au făcut din nou front comun, zilele trecute. Zeci de elevi, cadre didactice şi funcţionari din instituţii au participat la activităţile proiectului „Ziua de Curăţenie Naţională 2023”, care, pe plan local, a avut ca obiectiv înfrumuseţarea staţiunii prin ecologizarea cât mai multor zone. Deşeurile colectate au fost sortate pe categorii şi duse la centrele de reciclare din zonă. Conform spuselor primarului Sorin Vasilache, astfel de acţiuni vor deveni un obicei la Băile Olăneşti şi speră ca, pe viitor, tot mai mulţi oameni să participe.

Un pod şi 3 străzi din Băile Olăneşti intră în modernizare

Proiectul de modernizare a străzilor din Băile Olăneşti şi a unui pod din intravilanul localităţii este, fără îndoială, cea mai mare şi mai importantă investiţie lansată anul acesta de primarul Sorin Vasilache. Finanţarea, în jur de 3 milioane de euro, este asigurată prin P.N.I. Anghel Saligny, iar licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a început pe 7 august. La procedura de achiziţii, s-au înscris cu oferte, în termen, doi operatori economici: asocierea CAZICOM – Moddrum Construct şi asocierea Chimpromet – Cons Drum – RAJDP. După finalizarea etapei de evaluare a documentelor de calificare şi a ofertelor tehnice, comisia de la Băile Olăneşti a început evaluarea propunerilor financiare depuse de constructorii amintiţi. Asta înseamnă că licitaţia este pe final, iar după atribuirea contractului, în câteva săptămâni, firmele câştigătoare se vor putea apuca de lucru. Conform Caietului de sarcini şi a condiţiilor de finanţare, prin proiect, se vor moderniza 3 străzi, pe o lungime totală de 4.0444,33 metri: Str. Comanca – 1.919,81 ml, Str. Mihai Eminescu – 421,42 ml şi Str. Glodeanu – 1.703,10 ml. De asemenea, proiectul prevede modernizarea unui pod din intravilanul staţiunii.