Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Marga, spaima Primăriei!

• în primăria Râmnicului se petrec ilegalităţi. Parchetul trebuie să intervină! La fel și prefectul Mircea Nadolu

MISTER. Ceea ce se întâmplă acum în Primăria Râmnicului este la limita penalului. Angajaţii sunt consternaţi că trebuie să dea socoteală unor persoane care nu au nicio legătură cu această instituţie. Le este teamă să vorbească, sunt îngrijoraţi pentru posturile lor, sunt speriaţi de eventualele represalii şi nu ştiu cui să se mai adreseze. Situaţia această incertă trenează de mai bine de două luni în primăria Râmnicului, sub privirile binevoitoare ale primarului Emilian Frâncu.

„Colaborarea” doamnei Margareta Cubleşan cu Primăria Râmnicului a început în urmă cu două luni de zile, după ce Emilian Frâncu a fost eliberat din arest. Apropiaţilor, Frâncu li se destăinuie că „are datorii morale faţă de ea” şi că nu se poate lipsi de expertiza dumneaei în privinţa documentele. Abilitatea cu care această doamnă mânuieşti actele oficiale ale Primăriei Râmnicului ar trebui să le dea multora insomnii, însă, mai mult decât atât, anumite instituţii ale statului ar trebui să se sesizeze. Ne referim aici la Parchetul Judeţean, dar şi la Prefectura Vâlcea. Sunt două instituţii, care dacă şi-ar propune, ar reuşi să facă lumină în acest caz, extrem de nebulos.

Doamna Marga, deşi nu este angajata Primăriei, însă am auzit că vizează postul de city manager, ceartă pe toată lumea din instituţie de la portar, pe care l-a ameninţat că-l „dezbracă” (interesantă ameninţare cu tentă sexuală, nu-i aşa?) până la directorii care trebuie să-i dea dumneaei raportul detaliat.

Am mai aflat că doamna Marga este foarte îndrăgostită de xeroxul instituţiei, pe care-l foloseşte la greu, copiind acte, cu care apoi ia calea Bucureştiului. Unde or ajunge hârtiile, Dumnezeu cu mila! N-avem de unde ştii, însă unii vorbesc că doamna nu acţionează de capul ei! Misterioasa doamnă a reuşit să ocupe biroul din primărie al lui Anton Miţaru, dar şi garsoniera de protocol a primăriei Râmnicului, de pe strada Carol, nu se ştie în ce condiţii. În atare situaţie, i-am rămâne recunoscători primarului Emilian Frâncu dacă, în locul unui drept la replică, ar organiza o conferinţă de presă lămuritoare în acest caz.

O doamnă misterioasă

Trecutul doamnei Marga este tenebros şi învăluit în mistere. Nu reuşeşti să afli prea multe despre activităţile doamnei. La o verificare amănunţită, a ieşit la iveală că aceasta este atrasă de ONG-uri. Prin anii 2007 – 2008, aceasta a lucrat la Fundaţia Satului românesc, unde a încercat să facă afaceri cu cereale şi zahăr. O perioadă a lucrat şi la Comisariatul pentru problemele cetăţenilor, un ONG al cărui preşedinte a fost nu de mult arestat şi condamnat la 7 ani închisoare pentru escrocherie şi înşelătorii.

A fost la un moment dat şi mare expertă în fonduri structurale europene. Firma cu care a lucrat a aparţinut fiului ei, mai ales că acesta nu are acelaşi nume de familie ca al ei. Sediul firmei a fost în clădirea de birouri din Electromagnetica Bucureşti. De aici, a lansat campanii de consultanţă în zona Moldovei şi a judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa (unde un număr de primari şi acum dau cu subsemnatul despre banii care i-au plătit drept taxă de consultanţă şi nu au primit niciun fel de finanţare!).