1

INCOMPATIBIL: Primarul din Șirineasa își încheie mandatul mai devreme!

Prefectul Dumitru Nicu Cornoiu semnează luni, 8 iunie a.c. hotărârea prin care primarul comunei Șirineasa, Dan Săraru, rămâne fără mandat. Documentele sunt pregătite și așteaptă doar semnătura prefectului de Vâlcea.

În data de 25 mai a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în mod irevocabil asupra dosarului de incompatibilitate al primarului din comuna Şirineasa, anulând în parte raportul întocmit de inspectorii ANI. Decizia Înaltei Curţi arată că s-a anulat doar partea din raport care se referă la incompatibilitatea dintre funcţia de primar şi cea de reprezentant al Comunei Şirineasa în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. APAVIL S.A. Vâlcea. Restul acuzaţiilor inspectorilor ANI s-au dovedit a fi veridice, astfel că primarului din Şirineasa nu-i rămâne de făcut decât să aştepte poştaşul care-i va duce în plic ordinul prefectului de eliberare din funcţie.

Săraru nu se lasă

Bătăios din fire, deşi a fost declarat incompatibil la cel mai înalt nivel, Dan Săraru este decis să nu renunţe. El consideră că raportul ANI a fost unul tendenţios şi nu vrea să cedeze nici măcar în faţa unei decizii definitive şi irevocabile. Acesta va formula o contestaţie în anulare, la hotărârea Înaltei Curţi, fiind chiar ultima cale juridică la care mai poate apela. Indiferent ce se va întâmpla în procesul său, Instituţia prefectului trebuie, conform legii, să pună în aplicare o decizie definitivă şi irevocabilă, aşa că Săraru trebuie să plece din fruntea primăriei Şirineasa. Deocamdată, cu coada între picioare!