Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CEZ şi Transelectrica oferă explicaţii pentru avaria din Vâlcea şi Argeş

Miercuri, 1 iunie 2016, în jurul orei 16:00, reţeaua electrică din zona judeţelor Argeş şi Vâlcea a fost parţial afectată ca urmare a unor deficienţe în funcţionarea liniilor de alimentare de înaltă tensiune din sistemul energetic naţional, deficienţe care s-au răsfrânt şi asupra reţelei de înaltă tensiune a CEZ Distribuţie. Deficienţele au fost resimţite mai ales în judeţul Vâlcea.

Avaria produsă miercuri la rețeaua de distribuție a energiei electrice a avut loc în condițiile apariției unor fluxuri de putere mari, atât în rețeaua de transport cât și în rețeaua de distribuție a energiei electrice, generate de o producție de energie crescută în centralele hidroelectrice de pe amenajările râurilor Olt Mijlociu, Argeș și Dâmbovița, ca urmare a unui nivel crescut de hidraulicitate. O altă cauză a fost retragerea din exploatare pentru lucrări accidentale a unei linii de înaltă tensiune din rețeaua de transport a energiei electrice, se precizează într-un comunicat comun al Transelectrica și CEZ Distribuție.

„În aceste condiţii au declanşat o linie de 220 kV din reţeaua de transport a energiei electrice şi unele linii de 110 kV din reţeaua de distribuţie.

Intervenția echipelor operative și a personalului de comandă operativă din cadrul centrelor de dispecer CEZ DISTRIBUTIE şi TRANSELECTRICA a fost promptă, pentru a restabili alimentarea stațiilor de transformare a energiei electrice din zonele afectate, astfel încât toţi consumatorii să fie realimentaţi în timpul cel mai scurt.

În perioada imediat următoare cei doi operatori vor efectua o analiză comună a evenimentelor şi a cauzelor care au condus la declanşările succesive din reţelele de transport şi de distribuţie pentru a se stabili măsurile care se impun pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete” ne transmite CEZ şi Transelectrica printr-un comunicat de presă.