Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hackerii pot să fie „băieţi buni” şi să obţină bani frumoşi din activităţi legale

Alex Coltuneac se numeşte băiatul de 19 ani care demonstrează că a fi hacker nu înseamnă doar să spargi conturi bancare sau să furi date confidenţiale. Tânărul trăieşte din activităţi de descoperire a găurilor de securitate în produsele giganţilor IT şi raportarea lor companiilor.

Pentru această activitate fiind recompensat foarte bine. Tânărul student în anul I la Universitatea Babeş-Bolyai poate câştiga mii de euro pentru o singură problemă descoperită. Până acum, el a obţinut bani de la Google, Facebook, Microsoft, Adobe, Yahoo, eBay şi PayPal.

Prin aceste recompense, utilizatorii sunt încurajaţi de giganţii IT să caute vulnerabilităţi, pentru a o lua înaintea infractorilor cibernetici. Tânărul şi-a făcut din asta un mod de viaţă şi poate cu banii obţinuţi să-şi achite studiile şi să acopere cheltuielile zilnice.

Prima recompensa pentru talentul său a fost primită de la Google şi acum, principală companie monitorizată de studentul român este gigantul din Cupertino, California. Coltuneac a mărturisit că: „Nu există scuze pentru încălcarea legii”.