Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Brâul de Aur” de la Bărbăteşti, un festival de tradiție

Festivalul ”Brâul de Aur” de la Bărbătești, ajuns deja la cea 46-a ediție a adunat în luna septembrie 2017 10 ansambluri folclorice din tot atâtea localități ale județului Vâlcea: Costeşti, Pesceana, Valea Mare, Tetoiu, Mădulari, Tomşani, Vaideeni, Păuşeşti Otăsău, Pietrari şi, bineînţeles, din Bărbăteşti.
Festivalul s-a desfășurat lângă noul stadion din Bărbătești, pe o scenă amplasată în aer liber. Manifestarea a început cu o paradă a tuturor ansamblurilor folclorice, care s-au deplasat din centrul comunei spre stadion în căruţe dotate cât mai tradiţional.

„Festivalul din acest an a avut un succes deosebit. Iar asta şi pentru că am luat decizia de a-l muta aproape de centrul comunei, la solicitarea oamenilor în vârstă, care şi-au dorit foarte mult să fie şi ei prezenţi. Pe Valea Otăsăului, unde s-a desfăşurat până anul trecut, le era foarte greu să ajungă şi să fie alături de formaţiile participante. Ţinând cont de numărul mare de oameni prezenţi în 2017, anul viitor vom organiza evenimentul tot în această locaţie. Mai mult decât atât, s-ar putea să ne întindem chiar pe două zile. Pentru că ziua de 8 septembrie 2018 va pica în week-end, sâmbătă vor avea loc spectacolele de folclor, iar duminică vom programa un meci al echipei noastre de fotbal, AS Bărbăteşti”, ne-a declarat primarul Constantin Bănacu.