Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BĂILE OLĂNEȘTI: Parc modern, fântână arteziană muzicală și aparatură fitness în aer liber

Sorin Vasilache, primarul stațiunii Băile Olănești din județul Vâlcea a depus deja 2 proiecte pe fonduri europene care vizează modernizarea unor zone și parcuri din Olănești. Investiția pentru cele două proiecte se ridică la peste 3 milioane de euro și, deja, proiectele au trecut de etapa de evaluare tehnică și financiară. Primarul Vasilache speră că prin implementarea acestor proiecte, atât localnicii, cât și turiștii care vin la Olănești să-și petreacă timpul într-un mod agreabil, având posibilitatea să joace fotbal sau tenis, să se plimbe prin parc, să facă mișcare, să asculte muzică bună și să se relaxeze.

”Am depus pe POR măsura 5.2 un proiect care vizează transformarea unei zone neutilizate într-un parc, care cuprinde și un teren de fotbal de dimensiuni mari cu gazon natural și un teren de dimensiuni reduse pentru tenis, volei etc. Parcul va avea dotări moderne: alei pietonale, mobilier urban, pistă de bicicletă. Vestiare cu toate utilitățile, iluminat public. A fost finalizată etapa de evaluare tehnică și financiară și am fost admiși, trebuie să pregătim documentația pentru contractare. Investiția care se va realiza în Olănești sat are o aloare de 1,5 milioane de euro.

Tot pe POR pe Axa 7, am mai depus un proiect, îmbunătățirea infrastructurii de turism în Băile Olănești, proiect ce cuprinde modernizarea parcului central din stațiune. Lucrările vor fi de modernizare a aleilor, schimbare de pavele și va fi o fântână arteziană muzicală, aparatură fitness în aer liber, iluminat public modern, mobilier urban plus flori, arbuști. Și acest proiect se ridică la peste 1,5 milioane euro.
Acum, avem un proiect de eficientizarea iluminatului public pe PNLD de 270.000 de lei. Schimbăm toate lămpile cu unele cu LED în toată stațiunea”, ne-a declarat primarul Sorin Vasilache.