Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un elev „pistolar” a fost arestat pentru tâlhărie

GRAV. Oamenii legii au reuşit să afle că minorul a fost autorul a nu mai puţin de 12 tâlhării şi trei furturi. C.Ş. – zis şi „Şobo”, îşi aştepta victimele la poarta mai multor şcoli din Rm. Vâlcea acolo unde îi ameninţa cu pistolul şi le fura toţi banii şi telefoanele din buzunar.

Caz fără precedent în judeţul Vâlcea. O bună perioadă de timp, un tânăr de doar 15 ani a terorizat elevii de la mai multe şcoli din municipiul Rm. Vâlcea, el tâlhărindu-i şi ameninţându-i cu un pistol cu bile. C.Ş. – zis şi „Şobo”, a fost elevul Grupului Şcolar Oltchim din Rm. Vâlcea până de curând, însă el a refuzat să se mai prezinte la orele de curs, abandonând şcoala. Astfel că, băiatul s-a dedicat infracţiunilor stradale, aşteptându-şi victimele, tineri de aceeaşi vârstă ca şi el sau mai mici, la poarta şcolilor, acolo unde îi ameninţa cu pistolul şi le fura toţi banii şi telefoanele din buzunar. Ultima sa ispravă de acest gen a avut loc în luna decembrie a anului 2011, chiar în data de 9 decembrie, când a tâlhărit, sub ameninţarea armei, în faţa Şcolii cu clasele I-VIII „Take Ionescu” din Rm. Vâlcea, un elev de 14 ani, luându-i telefonul mobil şi suma de 50 RON. Poliţiştii însă l-au prins pe aşa-zisul „Şobo” abia în data de 5 ianuarie 2012, găsind asupra sa pistolul marca Airsoft şi 700 de bile, pistol pe care l-a cumpărat contra sumei de 200 de lei. Ulterior, oamenii legii au reuşit să afle că minorul a fost autorul a nu mai puţin de 12 tâlhării şi trei furturi. Pe numele tânărului C.Ş. a fost întocmit un dosar penal, el fiind propus pentru arestare preventivă. Astfel că, magistraţii Judecătoriei Vâlcea au decis arestarea preventivă a băiatului în vârstă de 15 ani pentru o perioadă de 15 zile.

„A fost internat de mai multe ori la Secţia de Psihiatrie” – Gabriela Ene

Şefa învăţământului vâlcean, Gabriela Ene, susţine că minorul a fost de-a lungul timpului implicat în mai multe incidente la Grupul Şcolar Oltchim din Rm. Vâlcea, părinţii săi încercând să-l ducă la psihologul şcolii. Din păcate nu au avut cu cine se înţelege, ei recurgând se pare la medicii psihiatri, Gabriela Ene susţinând că, potrivit informaţiilor ei, tânărul a fost internat de mai multe ori la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea. Din câte se pare, tânărul C.Ş. provine dintr-o familie organizată, sora sa fiind chiar o elevă eminentă ce îşi continuă studiile în afara graniţelor ţării, mai exact în Anglia. „Din câte am înţeles, în ultimul timp el nu a mai frecventat şcoala, iar ultima dată era înscris la Grupul Şcolar Oltchim unde a generat mai multe incidente. Tâlhăriile şi furturile este adevărat că nu le-a comis în şcoală, însă era un elev extrem de dificil. De asemenea, am înţeles că provine dintr-o familie bună, iar părinţii săi au încercat de mai multe ori să intervină şi cu psihologul şcolii şi să-l ajute să urmeze cursurile ca ceilalţi copii normali. Dar, din câte am auzit, băiatul a fost internat de mai multe ori la Secţia de Psihiatrie, având probleme psihice” – ne-a declarat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene.

Pe de altă parte, oamenii legii susţin că minorul de 15 ani a fost expertizat la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, iar în urma acesteia a rezultat că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor, motiv pentru care au propus arestarea sa preventivă pentru 15 zile.