Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Situație șocantă într-o gospodărie din Vâlcea. 17 bovine înfometate și însetate

Un bărbat de 55 de ani din comuna Popeşti, județul Vâlcea, a fost amendat cu 12.000 lei de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, după ce s-a constatat că nu şi-ar fi îngrijit corespunzător vacile pe care le avea la o fermă.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, la faţa locului a fost identificat proprietarul bovinelor, un bărbat 55 de ani, din localitate, stabilindu-se totodată faptul că animalele nu erau îngrijite în mod corespunzător, respectiv faptul că acestea nu beneficiau de suficientă hrană şi apă. Pentru neregulile constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 12.000 lei conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor. Totodată, a fost emis ordin de plasare în adăpost a aproximativ 17 bovine, care au fost transportate într-un Centru pentru Protecţia Animalelor din judeţul Dolj”, ne informează IPJ Vâlcea.

Poliţiştii vâlceni ţin să le reamintească deţinătorilor de animale că au obligaţia de a le asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie, precum şi asistenţă medicală.