Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ursula-von-der-leyen.de

Se întâmplă şi la alţii! Ministrul german al Apărării, acuzat de plagiat

Foto: ursula-von-der-leyen.deSite-ul VroniPlag, care verifică lucrările academice, au găsit dovezi de plagiat în 27 din cele 62 de pagini ale dizertaţiei care aparţine ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, relatează revista Der Spiegel.

VroniPlag a notat că, în mai multe locuri, doctoratul lui von der Leyen în obstetrică a reprodus cuvânt cu cuvânt pasaje din alte surse, fără să le atribuie.

Ursula von der Leyer a negat acuzaţia de plagiere a tezei de doctorat. „Pot să resping acuzaţiile de plagiat. Nu e nicio noutate că activişti pe Internet încearcă să răspândească îndoieli cu privire la dizertaţiile unor politicieni” a declarat von der Leyen pentru Funke Media Group.

Von der Leyen a cerut Facultăţii de Medicină din Hanovra, unde a obţinut diploma în medicină în 1990, să înceapă o examinare independentă a tezei. Foştii miniştri germani Karl-Theodor zu Guttenberg, ministrul apărării în 2011 şi Annette Schavan, ministrul educaţiei în 2013, au fost acuzaţi de plagierea tezelor de doctorat, astfel luând capăt carierele lor politice.