Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde

Ce vă trebuie? 2 cartofi mari, 1 dovlecel, 100 gr parmezan ras, 1 lingură rasă făină, 2 fire ceapă verde, câteva fire mărar, sare, piper, chili, puţin ulei.

Cum se prepară? Amestecăm parmezanul cu făina, ceapa tăiat rondele şi mărar tocat. Condimentăm cu sare şi piper. Cartofii şi dovleceii îi curăţăm de coajă şi îi tăiem felii foarte subţiri, ca pentru chipsuri. Ungem o tavă de 26 cm diametru cu puţin ulei şi aşezăm un strat de felii de cartofi care se vor suprapune puţin. Deasupra aşezăm un strat de felii de dovlecel. Ungem cu foarte puţin ulei şi presărăm 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapa verde. Urmează apoi: iar strat de cartofi – strat de dovlecel – ungem cu ulei – presărăm 1/3 din parmezan – strat de cartofi – ungem cu ulei – presărăm restul de amestec de parmezan şi puţin chili (opţional). În total vom avea 3 straturi de cartofi şi între ele 2 straturi de dovlecei.

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi presăm cu mâinile tarta să se lipească straturile între ele. O dăm la cuptor la 190 grade C pentru 40 minute. Scoatem folia şi mai lăsăm la cuptor încă 15-20 minute să se rumenească deasupra. O feliaţi în tavă şi scoateţi uşor feliile pe o farfurie. Se serveşte călduţ.

Poftă bună!