Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Saramură de scrumbie

Ce vă trebuie? Aveţi nevoie de 4 scrumbii, 1 kilogram roşii, 1 căpăţână usturoi, 1 ardei iute, 3-4 foi de dafin, 2-3 linguriţe de oţet, cimbru, sare şi piper.

Cum se prepară? Ei bine, scrumbia trebuie curăţată bine, spălată şi crestată cu un cuţit pe toată suprafaţa. După toate aceste operaţiuni, scrumbia se pune pe grătar, iar pe lângă bucăţile de peşte se pun şi roşiile şi se lasă până se rumenesc bine de tot pe ambele părţi. După aceea se scoate pe un platou şi o lăsăm deoparte. Urmează pregătirea saramurii. Începem prin a dat roşiile pe răzătoare, peste care punem usturoiul pisat, ardeiul iute, fiole de dafin, sarea, piperul, cimbrul şi oţetul. Toată această compoziţie se dă în clocot. În final, se pune peştele în saramura fierbinte pentru cel puţin 20 minute ca să fie pătruns de arome şi se serveşte cu mămăligă.