Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Roşii umplute

Ce vă trebuie? 10 roşii mijlocii; 400 g ciuperci proaspete sau din conservă; 1 ceapă mare; 2 linguri ulei de măsline; 2 căţei de usturoi; 1/2 legătură mărar şi 1/2 legătură pătrunjel; 100 g orez; 1/2 lingură bulion (opţional), sare, piper, un pic de cimbru.

Cum se prepară? Se spală roşiile şi se taie câte un căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, se îndepărtează miezul roşiilor. Se pune la fiert orezul, în 250 ml apă. Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie mărunt miezul roşiilor, ciupercile, verdeaţa, ceapa şi usturoiul. Se căleşte puţin ceapa în ulei, apoi se adaugă usturoiul şi ciupercile, continuând să fie călite împreuna. Când ciupercile s-au înmuiat, se pune miezul roşilor şi se lasă amestecul să scadă la foc mic.

Se încorporează orezul fiert şi verdeaţa în compoziţia cu ciuperci. Se condimentează după gust. Se umplu roşiile cu acest amestec, se aşează într-un vas termorezistent şi se stropesc cu ulei. Se poate pune şi o cană de apă şi 1/2 lingură bulion, ca să iasă şi puţin sos. Se introduce vasul în cuptor, pentru 15- 30 de minute.

Poftă bună!