Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Ce vă trebuie? Pentru umplutură: 5 cepe mari, 600 g de spanac, 300 g de brânză, 1 lingură de smântână groasă, 4 ouă, ulei, mărar verde, chimen pudră, boia iute.

Pentru aluat: 500 de grame de făină, 250 ml de apă caldă, 25 de grame de drojdie, 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de sare.

Cum se prepară? Puneţi spanacul la opărit şi apoi scurgeţi-l. Tăiaţi ceapa în felii subţiri şi căliţi-o în ulei. Adăugaţi spanacul tăiat peste ceapă şi puneţi şi boiaua şi chimenul pudră.

Apoi turnaţi ingredientele pentru aluat într-un vas, frământaţi bine şi lăsaţi-l la dospit.

Adăugaţi brânza peste spanacul şi ceapa răcite şi peste acestea mărarul, smântâna şi 3 ouă bătute înainte. Adăugaţi sare şi piper după gust. Împărţiţi aluatul în două, întindeţi o foaie din aluat într-o tavă unsă, adăugaţi apoi umplutura şi acoperiţi cu cea de-a doua foaie. Faceţi câteva înţepături cu furculiţa şi ungeţi plăcinta cu oul bătut rămas. Puneţi plăcinta la cuptor şi coaceţi-o la foc mediu în cuptorul preîncălzit aproximativ jumătate de oră. Când se rumeneşte pe deasupra, verificaţi-o cu un cuţit şi puteţi s-o scoateţi şi s-o savuraţi, de preferat, caldă.

Poftă bună!