Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pizza de casă

Ce vă trebuie? aluat de pizza clasic (puteţi folosi şi semipreparat din comerţ), 1 lingură pastă de tomate, 4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline, 1 linguriţă busuioc uscat, 0,5 kg salam crud-afumat, 200 g ciuperci conservate, 200 g măsline tăiate, 300 g caşcaval clasic, 300 g roşii, 200 g ardei capia.

Cum se prepară? Ungeţi cu ulei tăvile pentru pizza. În acelaşi timp puneţi cuptorul să se încălzească

Pregătiţi toate ingredientele pentru pizza: tăiaţi rondele subţiri salamul; scurgeţi ciupercile de apă; tăiaţi rondele subţiri roşiile; tăiaţi felii subţiri ardeiul capia; amestecaţi 2 linguri de pastă de tomate cu 2 linguri de ulei şi 1 linguriţă de busuioc într-un bol.

Ungeţi puţin mâinile cu ulei şi întindeţi uniform şi uşor aluatul pentru pizza în tavă astfel ca marginile să fie puţin ridicate. Cu o pensulă ungeţi aluatul cu compoziţia de pastă de tomate, ulei şi busuioc. Uniform repartizaţi salamul pe toată suprafaţa aluatului. Repartizaţi uniform jumătate din cantitatea de ciuperci şi măsline deasupra salamului. Se rade caşcavalul pe toată suprafaţa. Deasupra caşcavalului se repartizează frumos feliile de roşii şi ardei capia. Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor când este puţin rumenită, se lasă 5-10 min în tavă (se taie mai uşor şi toate ingredientele se combină mai bine – adică nu cad de pe pizza în timp ce mănânci).

Poftă bună!