Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mămăligă ciobănească

Ce vă trebuie? 1 kg mălai, 100 g unt, 200 g brânză burduf, 200 g brânză telemea, 200 g urdă, 200 g caşcaval, 200 g caş, 200 g smântână, 3 l apă, sare.

Cum se prepară? Pui la fiert 3 l apă și o mână mălai. Când începe apa să fiarbă, pui sare, apoi restul de mălai, fără să amesteci. Focul trebuie să fie potrivit. După 20 de minute, amesteci energic, până nu mai sunt cocoloașe.

Ungi o cratiță cu unt. Pui primul strat de mămăligă, pui un strat de caș dat pe răzătoarea mare, acoperi cu mămăligă, urmează brânza telemea rasă, mămăligă, urdă, mămăligă, brânză burduf, mămăligă, cașcaval și, pe deasupra, smântână. Dai la cuptor, la foc mic, până se topesc brânzeturile. O presari cu mărar.

Poftă bună!