Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Cannelloni cu carne tocată

Ce vă trebuie? Pentru sosul bechamel: 4 linguri unt; 4 linguri făină; 1 litru lapte; 2 linguri parmezan sau caşcaval ras; sare, piper, nucşoară. Pentru umplutura de carne: 500 gr roşii; 1 cutie cannelloni; 700 gr carne tocată; 3 cepe; 200 ml suc de roşii; 2 linguri ulei; 1 cană supă de legume; sare,piper; 200 gr caşcaval.

Cum se prepară?

Sos Bechamel: punem untul într-o cratiţă să se topească. Adăugăm făina şi amestecăm până se încorporează toată. Adăugăm laptele câte un pic şi amestecăm energic cu un tel să nu se formeze cocoloaşe. Condimentăm cu sare şi piper şi dăm deoparte. Adăugăm parmezanul sau caşcavalul şi omogenizăm bine.

Umplutura de carne: tocăm ceapa mărunt şi o punem la călit în 2 linguri de ulei, până devine uşor sticloasă. Adăugăm carnea şi lăsăm până scade zeama lăsată. între timp opărim şi curăţăm roşiile şi se mixează la blender. Adăugăm peste carne roşiile şi supa de legume şi lăsăm la foc mic până scade toată zeama, iar carnea este bine pătrunsă. Condimentăm cu sare şi piper şi lăsăm la răcit.

Fierbem cannelloni conform instrucţiunilor de pe pachet. Umplem cannelloni cu amestecul de carne. Într-o tavă mai înaltă punem sos Bechamel (circa 2 polonice), apoi aşezăm cannelloni. Punem sucul de roşii deasupra, apoi presărăm caşcavalul ras pe răzătoarea cu găuri mici. Punem deasupra o folie de aluminiu şi dăm la cuptor circa 20 de minute, apoi îndepărtăm folia şi lăsăm până se rumeneşte cascavalul deasupra.

Poftă bună!