Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE COVID-19: Polițiștii din Vâlcea au împărțit AMENZI

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 78 de societăți comerciale, 130 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.600 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale (69 pentru nerespectare măsurilor de protecție individuală și 11 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație) valoarea sancțiunilor fiind de 9.250 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Facem apel către cetățeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!