Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, contraziceri cu ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Noi am dat banii. Doamna ministru nu are dreptate!”

Întrebată, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Râmnicu Vâlcea, despre declarațiile președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, potrivit cărora Guvernul a alocat, în bugetul pe anul 2021, mai puțin de jumătate din fondurile necesare pentru protecția socială din județul Vâlcea, Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat că nu are cunoștință despre declarația președintelui CJ Vâlcea și că anul acesta este primul în care cheltuielile de asistență socială au fost suportate la procentul legal prevăzut, și anume, la 90%.

Constantin Rădulescu: „Noi am dat banii. Doamna ministru nu are dreptate!”

În replică, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, spune că cifrele contrazic declarațiile făcute de doamna ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan:

„Guvernul ne-a dat 45 milioane lei din necesarul de 110 milioane lei, care înseamnă hrană, cazare, bugetul de funcționare al DGASPC, nici 50% din suma alocată anual. Diferența a fost alocată prin buget, de către CJ Vâlcea. Chiar în urmă cu două zile, a fost aprobat bugetul județului Vâlcea. Cifrele arată adevărul și simpla lor consultare poate demonstra că doamna ministru nu are dreptate. Să sperăm că, până la sfârșitul anului, această situație va fi reglată”- Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.