Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea: Clasare sau renunţare la urmărirea penală în dosarele privind zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a informat marţi, într-un bilanţ al activităţii parchetelor din judeţ în anul 2020 trimis pe adresa redacției, că în cele 19 dosare privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor soluţionate, au fost date soluţii de clasare ori s-a dispus renunţarea la urmărirea penală.

În anul 2020, la nivelul unităţilor de parchet din judeţul Vâlcea au fost înregistrate în total 27 de dosare privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, dintre acestea fiind soluţionate 19 cauze, cele mai multe prin clasare.

‘Spre deosebire de anii anteriori când nu au fost înregistrate astfel de cauze, pe fondul măsurilor dispuse prin acte normative, pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2, în anul 2020, la nivelul unităţilor de parchet din judeţul Vâlcea au fost înregistrate un număr total de 27 dosare având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.penal, din acestea fiind soluţionate 19 dosare (17 prin soluţii de clasare, iar în alte două cauze s-au dispus soluţii de renunţare la urmărirea penală)’, se arată în raportul de bilanţ al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Anul trecut, în perioada stării de urgenţă şi respectiv a stării de alertă, activitatea unităţilor de parchet din judeţul Vâlcea a fost influenţată de situaţia epidemiologică determinată de răspândirea noului coronavirus şi de măsurile excepţionale dispuse pentru limitarea infectării în rândul populaţiei, însă cu toate acestea volumul de activitate al unităţilor de parchet din judeţ în ce priveşte cauzele soluţionate este apropiat de cel din anul 2019, iar durata de soluţionare a cauzelor a fost redusă.