Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Moaștele Sfântului Petru vor fi expuse pentru prima dată în public la Vatican

Pentru a marca încheierea „Anului Credinţei”, Vaticanul a hotărât, ca pentru prima dată, moaştele Sfântului Petru, primul apostol și fondator al Bisericii, să fie expuse în public. Evenimentul excepţional va avea loc duminică, 24 noiembrie a.c., iar papa Francisc va fi prezent. Moaştele Sfântului Petru vor fi scoase din grotele de sub bazilica cu acelaşi nume pentru a putea fi văzute de credincioşi.

Președintele Consiliului Pontifical pentru noua evanghelizare, arhiepiscopul italian Rino Fisichella, a făcut cunoscut că un ultim gest ce va încorona acest an va consta în „expunerea pentru prima dată a relicvelor pe care tradiția le recunoaște ca fiind ale apostolului care și-a dat viața aici pentru Domnul”.

„Anul Credinței” a fost lansat în octombrie 2012 de către Papa Benedict al XVI-lea și a presupus numeroase festivități în Piața Sfântul Petru.

Osemintele Sfântului Petru au fost descoperite în timpul săpăturilor din 1940, sub pontificatul Papei Pius al XII-lea, într-o necropolă situată sub Bazilică, lângă un monument din secolul al IV-lea, construit în onoarea celui care este considerat primul episcop al Romei și primul papă.