Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Blejnar

• Alina Bica, incoruptibila de la DIICOT negocia cu zâmbetul pe buze funcţii la ANAF direct cu şeful instituţiei

Sorin Blejnar şi Alina Bica au picat pe interceptări, iar discuţiile dintre cei doi sunt savuroase în contextul în care, în România, şomajul a sărit în aer şi pentru orice român de rând a-şi găsi o slujbă bine plătită este de domeniul SF. Nu şi pentru Blejnar sau Bica, care şi-au promovat apropiaţii fără pic de jenă, angajându-i în funcţii bine plătite la stat. În urmã cu doi ani, fostul secretar de stat Alina Bica încerca promovarea unei cunoştinţe într-o funcţie de conducere în cadrul structurii centrale a ANAF. Persoana cu pricina lucra la Braşov, judeţ din care provine şi Bica. După ce a plecat de la ministerul justiţiei, Alina Bica a fost transferată la DIICOT central. Acolo este, culmea, consilier al şefului DIICOT, Codruţ Olaru şi este direct implicată în instrumentarea dosarului comisarului şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

ALINA BICA: Domnu’ de la resurse umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da’ dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.
SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam…
ALINA BICA: De birou! De birou! E un loc foarte bunuţ!
SORIN BLEJNAR: E un loc bun, da.
SORINBLEJNAR: Bun, ea e şef de birou la contestaţii la Braşov.
ALINA BICA: Si e şef de birou şi aici.
SORIN BLEJNAR: Si e şef de birou la birou’ central de asistenţă contribuabil.
ALINA BICA: Da puiule!

După un alt schimb de impresii legate de poziţia pe care urma să o ocupe cunoştinţa Alinei Bica , cei doi încep să glumească pe seama muncii la stat.

SORIN BLEJNAR: Auzi, când o să mă retrag din sistem, o s-o dau afară şi-o să mă duc în locul ăla!
ALINA BICA: De ce? E foarte bun locul?
SORIN BLEJNAR: Birou de asistenţă contribuabil? Tu ce vorbeşti?
ALINA BICA: Deci habar n-am ce înseamnă!
SORIN BLEJNAR: Foarte bine, foarte bine! E un program lejer, e un program de discuţi prin adresă cu contribuabilii, îi îndrumi pe ăia din ţară despre ce e vorba.
ALINA BICA: E o frecţie?
SORIN BLEJNAR: Nu e o frecţie, e un loc frumos.