Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCREDIBIL: ATENTATELE din ORIENT sunt planificate pe cartele prepay din România

Şeful comisiei SRI din Camera Deputaţilor, pesedistul Georgian Pop, a reacţionat după ce CCR a declarat neconstituţională legea privind cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul, arătând că există milioane de cartele cumpărate „cu sacoşa” şi duse în teritoriile islamice.

„Ce probleme de securitate generează cartelele prepay? As vrea să merg la fondul legii declarata neconstituţionala. (…) Avem peste 10 milioane de cartele pe teritoriul naţional şi alte câteva milioane în Uniunea Europeană, în Orientul Apropiat, în estul Europei. Majoritatea celor care folosesc cartele prepay sunt oameni cinstiţi. Dar profită, în sens infracţional, de anonimizare teroriştii, cei care fac acte de corupţie, crimă organizată transnaţionala. În momentul de faţă, în Orientul Apropiat, în aşa-zisul teritoriu islamic există milioane de cartele cumpărate cu sacoşa din România şi duse în acele teritorii. Deci grupările teroriste din Orientul Apropiat şi din nordul Africii utilizează cartele cumpărate din România pentru comunicaţii”, a spus Georgian Pop, joi, la Adevărul Live.

Deputatul PSD este şeful comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

„Zilnic, serviciile secrete primesc următoarea solicitare de la partenerii din Orientul Apropiat: suspecţi de terorism planifică atentate şi comunică pe cartele cu număr de România. Lipsa de reglementare din România permite organizaţiilor teroriste să-şi cumpere multe cartele anonime”, a mai afirmat Georgian Pop.

Judecătorii CCR au decis, marţi, că legea cartelelor preplatite (prepay) este neconstituţională.