Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Incendiu la Hotelul Traian din Călimănești – Căciulata

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață, în jurul orei 10.00, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de transformare a energiei electrice, situat în incinta Hotelului Traian din Călimănești – Căciulata.

La sosirea echipajelor de pompieri militari și membrii SVSU la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacără și degajări de fum, emanațiile propagându-se în bucătărie și în interiorul hotelului.

În momentul producerii incendiului, în unitatea turistică se aflau aproximativ 300 de persoane cazate, însă nu a fost necesară evacuarea acestora.

Flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 6 mp, în zona transformatorului.

Au fost evacuați 12 angajați care se aflau în acel moment în imediata apropiere a zonei în care se manifesta incendiul, dintre aceștia o femeie de 53 de ani primind îngrijiri medicale la locul intervenției, după ce a suferit un atac de panică. Din fericire, nu au existat alte persoane afectate.

În paralel cu operațiunea de stingere, s-a luat măsura aerisirii hotelului.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.41.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma suprasolicitării instalației electrice.

Sursa foto:ISU Vâlcea