Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO COD GALBEN de vânt puternic în Valcea! Azi noapte a zburat acoperișul de pe mai multe case

Judeţul Vâlcea se află sub atenționare de Cod Galben de intensificare a vântului, de ieri de la ora 16.00 până astăzi.
Pe timpul nopții, pompierii militari au intervenit la 3 situații din cauza vântului puternic:
la ora 00.55, în localitatea Rm. Vâlcea, str. Grigore Procopiu, la Bl. P 60 pentru degajarea unui acoperiș de bloc, construit din lemn cu învelitoare din tablă, de circa 300 mp. care a căzut peste 2 autoturisme.
– la ora 05.38, în localitatea Rm. Vâlcea, pe str. Rapsodiei pentru degajare tablei de pe acoperișul unui bloc.
– la ora 06.15, în localitatea Rm. Vâlcea, pe str. Henri Coandă, Bl. S 6 pentru degajare termoizolație desprinsă de fațadă.
În acest moment nu se desfăşoară acţiuni de intervenţie pentru nici o situaţie generată de eventuale fenomene meteo periculoase.
În acest moment, inspectoratul este pregătit să intervină pentru orice situaţie de urgenţă generată de aceste fenomene, iar la nevoie se vor suplimenta forţele.
Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.