Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Coadă de kilometri la intrarea în OLĂNEŞTI. DRUMUL este BLOCAT TOTAL pentru lucrări

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea informează toţi şoferii că astăzi, 5 iulie a.c., în intervalul orar 10:00 – 12:20, Drumul Naţional 64, care face legătura între Râmnicu Vâlcea şi Olăneşti, la km. 134+300 este blocat total, deoarece se fac lucrări de reparaţii. Pentru a ajunge în staţiunea Olăneşti, nu există rută ocolitoare, de aceea, în zonă, s-au format cozi interminabile.

În luna martie a acestui an, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ploi abundente), pe DN 64, sectorul cuprins între km 134+367 – km 134+416, la intrarea în staţiunea Băile Olăneşti, a avut loc o alunecare de teren care a afectat o parte din platforma drumului. Primarul din Băile Olănești, Sorin Vasilache, susține că există chiar pericolul prăbușirii în zonă, mai ales că ploile continuă să cadă și activează și alunecările de teren.

Deși situația este semnalată încă din luna martie celor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), explicându-li-se că în orice moment există pericolul ca stațiunea să fie blocată total, primarul Sorin Vasilache a primit doar asigurări că situația este în atenția lor, în urma numeroaselor adrese trimise. ”Din 15 martie suntem în această situație. Am sesizat peste tot. Le-am spus că și rețeaua de apă și conducta de gaz sunt în pericol. În zonă, situația oricând poate scăpa de sub control. Atât circulația auto, cât și cea pietonală se desfășoară cu dificultate. Oamenii sunt nervoși, vin la noi la primărie și eu le arăt doar hârtii”, susține Sorin Vasilache.

CNAIR precizează că în urma acestei calamităţi au rămas fără punct de sprijin două conducte (apă şi gaz), iar măsurile de protejare a acestora nu intră în atribuţiile şi sfera de competenţă a CNAIR.
Depunerea şi deschiderea ofertelor în cadrul licitaţiei privind lucrările de refacere a drumului la intrarea în staţiunea Băile Olăneşti, distrus de o alunecare de teren, vor avea loc pe 16 iulie 2018, iar termenul limită estimat pentru finalizarea procedurii de licitaţie este de maximum 120 de zile, a anunţat, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR). Termenul de execuţie al lucrărilor este estimat la 120 de zile.