Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elena Udrea, singurul politician care a participat la lanţul uman de pe Transalpina

La protestul de la Obârșia Lotrului privind continuarea investiției Transalpina Ski resort, singurul politician bucureștean care a participat a fost deputatul PDL, Elena Udrea, în mandatul său de ministru al Dezvoltării fiind începută investiția în valoare de 35 milioane euro. ”Am văzut interesul oamenilor pentru proiectul de la Voineasa și asta mă bucură foarte mult. Nu te mai simți singur și îți dai seama că lucrurile pe care le-ai făcut sunt importante pentru oameni. Am venit din respect pentru cei care au inițiat această acțiune, acest protest, care înseamnă lanțul uman de pe pârtia de la Voineasa și pentru a le mulțumi. Se pare că doar o voce, a mea, nu este suficient de puternică încât să se facă auzită la guvernanții de acum și să-i oblige să termine acest proiect. Dar vocile a sute de oameni care au fost aici, sunt convinsă că vor sensibiliza guvernul și vom încerca să-l determinăm pe premierul Ponta să găsească banii să termine proiectul de la Voineasa” a spus Elena Udrea.

”Nu cred că guvernul Ponta va finaliza investiția” – Elena Udrea

Întrebată dacă protestul îi va sensibiliza pe membrii guvernului Ponta, Elena Udrea s-a arătat sceptică: ”Nu vreau să dezamăgesc oamenii care au venit aici cu speranță, dar nu cred că acest guvern va finaliza investiția. Nu văd acest guvern capabil să găsească resursele pentru a continua acest proiect” – a spus Elena Udrea. De asemenea, aceasta a fost încântată că oamenii au înțeles mesajul societății civile și au venit în număr mare la pârtie. ”M-am așteptat să fie multă lume la protest pentru că am văzut cum a pornit această acțiune pe Facebook și m-am gândit că iubitorii de schi vor veni. Pe de altă parte, m-a încântat foarte tare că acest protest chiar s-a întâmplat, oamenilor chiar le-a păsat și pentru prima dată pentru foarte mult timp, am văzut că există speranță și că oamenii încep să se implice, încep să aibă atitudine. Aici, pe pârtie, sunt oameni care vor să schieze în România, cărora le pasă de țara asta, le pasă de turismul românesc” – a încheiat Elena Udrea.

Planul ”Mură-n gură” pentru Ponta

Referitor la soluțiile pe care Elena Udrea le întrevede pentru finalizarea investiției, aceasta a declarat că le-a reunit într-un plan simplist, pe care i-l oferă ”Mură-n gură” premierului Ponta. ”M-am gândit că fie nu se pricepe, nu știe ce să facă și atunci venim noi cu Planul ”Mură-n gură” în care îi spunem exact pe pași ce trebuie făcut ca acest domeniu schiabil de la Voineasa să se termine, fie nu vrea și atunci o să continuăm cu protestele și cum domnul Ponta este foarte atent la imagine, mă gândesc că dacă ne mutăm la București cu protestele, va încerca, măcar de dragul imaginii să găsească soluții” – susținea Elena Udrea la baza pârtiei Transalpina.

Iată planul ”Mură-n gură” inițiat de deputații PDL Elena Udrea și Romeo Rădulescu: • Alocaţi fondurile pentru finalizarea lucrărilor la pârtia Transalpina din domeniul schiabil Voineasa. • Plătiţi datoriile existente către firma care a executat deja 92% din proiect.

Emiteţi o Hotărâre de Guvern prin care staţiunea Vidra este preluată în administrare de primăria Voineasa. • Bugetaţi şi finanţaţi repararea şi modernizarea DN7A, Brezoi – Petroşani. • Modificaţi Codul Silvic astfel încât micii investitori să poată construi cabane şi pensiuni lângă atracţiile turistice. Dacă nu ştiţi cum, luaţi exemplul Franţei sau al Elveţiei. • Când negociaţi planul de absorbţie al fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020, alocaţi cel puţin 1 miliard de Euro pentru infrastructura de turism. • Eliminaţi impozitul pe profitul reinvestit pentru cei care aleg să se implice în dezvoltarea turismului românesc.

Ca și beneficii, în urma finalizării investiției, Elena Udrea le-a subliniat pe cele mai importante:  • Peste 200.000 de turişti români anual care nu mai pleacă în Austria, Franţa sau Elveţia la schi • Între 3.000 şi 5.000 de noi locuri de muncă. Se compensează efectele dezastrului de la Arpechim – Oltchim. Se salvează şi cele peste 200 de locuri de muncă ale angajaţilor firmei care a executat lucrările până în prezent • Bugetul de stat va câştiga anual milioane de Euro din impozite, taxe şi TVA generate de activitatea economică de la domeniul schiabil Voineasa • Bugetul local va câştiga anual milioane de Euro, care pot fi investiţi în infrastructura locală sau în proiecte sociale • Investitorii din turism vor primi un semnal important că statul doreşte să-i ajute şi se vor implica, la rândul lor, mai mult.

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro