Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Drumul judeţean care face legătura între Râmnicu Vâlcea și staţiunea Călimăneşti va fi modernizat prin Programul „Anghel Saligny”

Mini-centura ocolitoare a municipiului Râmnicu Vâlcea ( DJ 703 L), drum care pleacă din staţiunea Călimăneşti şi traversează comuna Dăeşti, va fi modernizată printr-un proiect cu fonduri din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” în valoare de circa 8,6 milioane de euro, au informat, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea.

„Am semnat astăzi (miercuri – n.r.), la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare privind modernizarea drumului județean 703 L.
Este vorba despre mini-centura ocolitoare a Râmnicului, drum care porneşte din orașul Călimănești – Jiblea Veche (DJ 703G) și se continuă pe teritoriul comunei Dăești, până în satul Fedeleșoiu, la intersecția cu DJ 703F.

Valoarea totală a proiectului este de 42.371.652,33 lei (cca 8,6 milioane euro).
Prin proiect, pe lângă asfaltarea celor cca 12 km cât măsoară drumul, se vor reabilita și podurile aflate pe traseu, se vor amenaja podețe de acces către proprietăți, rigole betonate și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul.
Urmează procedura de licitație, apoi proiectarea și execuția lucrărilor, termenul de finalizare a proiectului fiind de 24 de luni.

În scurt timp, vom reveni la Ministerul Dezvoltării, pentru semnarea celui de-al doilea contract cu finanțare prin PNI Anghel Saligny – modernizarea Drumului Loviștei (DJ 703 H)”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.