Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doliu în Vâlcea! S-a stins Nicolae Dinescu

„Direcția Județeană pentru Cultură Vâlcea anunță, cu regret, stingerea din viață a profesorului și omului de cultură, NICOLAE DINESCU, la vârsta de 80 ani.

„Nea Nae“, așa cum îi spuneu toți vâlcenii, cu multă simpatie, a fost un om de o vivacitate rară: fotbalist, arbitru divizionar, profesor de educaţie fizică, antrenor de categoria I, arbitru internaţional, ziarist și publicist.

Prof. dr. Nicolae Dinescu a jucat fotbal la echipele „Voinţa“ şi „Flamura Roşie“ din Râmnicu Vâlcea, dar şi la „Steagul Roşu” din Bucureşti. A fost antrenor la clubul Chimia Râmnicu Vâlcea şi Lotru Brezoi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean de Educaţie Fizică şi Sport Vâlcea şi preşedinte al Clubului Chimia (1972-1974), perioadă în care Chimia a câştigat „Cupa României“ şi a promovat în divizia națională. Deasemenea, a fost preşedinte al Societăţii Culturale „Anton Pann”, coordonatorul Facultăţii „Spiru Haret”, director al Academiei Olimpice Române – Filiala Vâlcea, preşedinte al Asociaţiei „Veteranmont România” – Filiala Vâlcea, cetățean de onoare al orașului Horezu, profesor coordonator al facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Spiru Haret” din Râmnicu Vâlcea, preşedinte al Clubului Pensionarilor din Cultură, Învăţământ, Artă, Ştiinţă şi Sport, realizator de emisiuni la TV „Vâlcea 1”, președinte al Filialei Vâlcea a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Dar, mai înainte de toate Nea Nae a fost un mare iubitor al Râmnicului și al oamenilor lui. Va rămâne un model de urmat prin tot ceea ce a realizat în sport și în educația sportivă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, întru eternitate!” a transmis dr. Florin Epure, director executiv la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea

„S-a stins Nicolae Dinescu, personalitate complexă a Râmnicului și a Vâlcii, un om atașat cu egală competență unor domenii dintre cele mai diferite: sport, cultură, învățământ, mass-media. După o viață consumată cu o permanentă energie, în care s-a implicat în nenumărate proiecte și activități benefice întregii comunități locale, „Nea Nae”, așa cum era cunoscut de către cei mai mulți vâlceni, își va afla tihna veșnică alături de jumătatea sa care a plecat, la începutul acestui an, în lumea celor drepți.

Dumnezeu să-l odihnească!” • Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea