Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Corrado Cattani de România (Comisarul Berbeceanu) a fost arestat abuziv

New „Caracatița”. Începând cu data de 25 octombrie 2013 a debutat versiunea românească a serialului «Caracatiţa», avându-l în rolul principal pe Comisarul Berbeceanu zis „Incoruptibilul” – şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Brigadă cu perimetrul de desfășurare pe raza a 3 județe (Alba, Sibiu și Hunedoara). Comisarul Berbeceanu a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, în baza deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, care a admis propunerea procurorilor DIICOT. Până acum este foarte clară existenţa unui conflict major personal între comisarul Berbeceanu şi procurori din structura DIICOT Alba în care, până la urmă, Berbeceanu pare să fi decis să lucreze mai haiduceşte. Aşa s-a ajuns ca el să-i înregistreze pe şefii DIICOT Alba şi să continue să strângă informaţii despre ei pe cont propriu, iar pe de altă parte, procurorii strângeau probe împotriva lui. Comisarul Berbeceanu a fost acuzat că a sprijinit o grupare suspectată (suspectată?) de evaziune fiscală cu produse petroliere. Probele au venit bine’nțeles, ca și în varianta siciliană „La piovra „, din partea unor membri ai rețelei suspectate (sic!) sub formă de declarații verbale.

Interesant film… dar acesta-i doar începutul. La pronunțarea sentinței colegii comisarului aflați în sala de judecată au exclamat „Rușine! Rușine!” și probabil au dreptate! Începând cu acest număr, vă vom prezenta, în serial, odiseea acestui curajos şi cinstit poliţist din România care, cu doar câteva luni în urmă, a făcut referate și sesizări adresate superiorilor săi, împotriva mai multor ofițeri, funcționari și omologi de-ai lui care-şi desfășurau activitatea în servicii colaterale BCCO (Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate). Paradoxul constă tocmai în faptul că cei reclamați de Corrado Cattani de România (Comisarul Berbeceanu), astăzi, joacă în rolul secundar al Anchetatorilor. Vânatul a devenit vânător și vânătorul victimă.

Dar filmul e abia la început! Raportul comisarului Berbeceanu, grație Internetului, e acum public și de necenzurat. Unii l-au botezat impropriu „scrisoarea de adio a comisarului”, dar el este un raport în toată regula, e un raport către cei ce vor să afle cum stă treaba cu „șmecheria” în țară, e un raport ignorat (probabil tăinuit) de câteva luni de autoritățiile „competente” și, ca urmare, e un raport care i-a pus cătușe pe mâini, deocamdată, comisarului Berbeceanu. După ce a arestat sute de interlopi din cele 3 județe, comisarul Berbeceanu a cazul în plasa sistemului? Nu! Raportul său acum e public și face furori. Realitatea e că, de fapt, sistemul a căzut în plasa comisarului. Așa credeți că pățesc în România cei ce luptă cu adevărat cu adevărata corupție? Se pare că da! Așa a pățit, întradevăr, directorul Institutului Geologic Român, Marincea, când a cerut printr-un raport desecretizarea licenței de la Roșia Montană. Raport a vrut… a fost demis prin fax, însă… Dar Corrado Cattani de România (Comisarul Berbeceanu) e profesionist și știe să-și joace rolul ca la carte. Cine crede că arestul lui Berbeceanu e la comanda CORUPȚIEI se înșeală. Arestul corupţiei s-a dat la comanda lui Berbeceanu. Va fi un „film pe cinste”! Corrado Cattani e în Romania!