Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conducerea Centrului de la Seaca, din nou cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean

NERUŞINARE. Directorii şi angajaţii Centrului Expoziţional Seaca mimează munca pe bani mulţi, însă stau tot timpul cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean, susţinând că nu-şi pot desfăşura activitatea în mod propice. La ultima şedinţă, conducerea centrului a cerut majorarea aportului la capitalul social, motivând că au 19 târguri naţionale şi internaţionale de organizat şi, ca de obicei, nu au cu ce.

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, consilierii judeţeni au fost nevoiţi să aprobe încă o „pomană” pentru Centrul Expoziţional de la Seaca sau SC Expo Nord Oltenia SA, cum pompos i se mai spune. De când a fost deschis acest centru, directorul Eugen Scarlat nu face decât să bombardeze conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea cu zeci de adrese în care se plânge de dificultăţi financiare şi de faptul că nu-şi poate desfăşura activitate în mod propice. Nu mai este însă o noutate pentru nimeni că respectivul Centru a înghiţit până în prezent 11 milioane de euro şi continuă să înghită mulţi bani chiar dacă nu produce nimic. Cu toate acestea, Centrul Expoziţional Seaca are nu mai puţin de 13 angajaţi care mimează munca pe salarii demne de invidiat, iar cei doi directori au salarii aproximativ egale cu prefectul judeţului. Astfel că, liberalul Eugen Scarlat, directorul general al SC Expo Nord, are un salariu de 60 milioane lei vechi, iar adjunctul său, pesedistul Horaţiu Comănescu, fiul fostului prefect Iulian Comănescu,  are undeva în jur de 40 milioane lei vechi.

Revenind însă, aşa cum spuneam, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, conducerea Centrului Expoziţional Seaca a cerut majorarea capitalului social cu suma de 50.000 lei şi includerea acesteia în lista obiectivelor de investiţii, structura acţionariatului urmând a fi următoarea: CJ Vâlcea – 395.010 lei aport în numerar şi Primăria Călimăneşti – 45.010 lei aport în numerar. Mai mult decât atât, a fost votat preşedintele Ion Cîlea ca împuternicit al CJ Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor pentru aprobarea majorării capitalului social prin emisiunea de noi acţiuni. Conducerea Centrului Expoziţional Seaca şi-a motivat cererea de mărire de capital prin faptul că nu-şi poate desfăşura activitatea corespunzător, ţinând cont că anul acesta are programate 19 târguri internaţionale, naţionale şi expoziţii. „Prin adresa nr. 85/09/04/2012, SC Expo Nord Oltenia SA ne aduce la cunoştinţă situaţia grea cu care se confruntă, generată de starea economică generală a mediului de afaceri, care împiedică dezvoltarea şi desfăşurarea în condiţii normale a activităţii. La aceasta se adaugă şi faptul că industria târgurilor se află în declin constat în ultimii ani, fiind extrem de dificil de realizat o astfel de activitate într-o locaţie nouă, necunoscută, cum este cea a SC Expo Nord Oltenia SA. Această situaţie a fost adusă la cunoştinţa noastră în şedinţa de analiză din luna aprilie a.c., rezultând necesitatea majorării aportului la capital social de către cei doi acţionari, pentru punerea în valoare şi eficientizarea societăţii” – a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU