Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

În ceea ce privește candidatura USL la primăria Râmnicului, jocurile încă nu sunt făcute – Mare tristețe în tabăra opoziției. Președintele Traian Băsescu a semnat decretul privind organizarea și desfășurarea referendumului ce vizează demiterea șiefului statului – Atunci când noi am tras semnalul de alarmă că episcopul Lovișteanu, moldovean de origini, își aduce preoți, călugări, paracliseri și rude în Arhiepiscopia Râmnicului, ne-am ales cu sudălmi – La congresul USL, Victor Ponta a declarat că Sorin Oprescu este al patrulea muschetar din USL – Nu ne vindem țara ¦ . Următoarea frază e: Păzea, vin minerii!  – Demisia din Biroul Politic Central al PNL a domnului Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, este un gest de onoare

– În ceea ce privește candidatura USL la primăria Râmnicului, jocurile încă nu sunt făcute. La Centru, marea șităbărime nu-l agreează pe liberalul Emilian Frâncu drept candidat, anticipându-se înfrângerea lui, așa că emisarii politici ai PNL au făcut propuneri de racolare, sub sigla lor, atât a candidatului PDL “ Romeo Rădulescu, primar en-titre, cât și a celui aflat în pole position “ Eusebiu Vețeneanu “ UNPR, dorind ca măcar unul dintre ei să candideze sub sigla USL. Totul a pornit de la faptul că PNL-ul mare vrea candidat victorios la primăria municipiului Târgoviște unde un conservator stă cel mai bine în sondaje. Pentru ca reprezentantul dorit să poată candida în capitala Dâmboviței, Crin Antonescu și Victor Ponta au convenit să cedeze candidatura la municipiul Rm. Vâlcea unui conservator sau unui candidat racolat de PNL de la PDL sau UNPR. Nu șitim ce opțiune are candidatul UNPR, dacă își va da acceptul să meargă în alegeri pe lista PC-ului (USL), dar SIGUR candidatul PDL a refuzat propunerea. Voci neautorizate din cadrul organizației județene a PC spun că Eusebiu Vețeleanu “ UNPR și-ar fi manifestat acceptul formal, condiționând două asigurări. Asta în cazul în care, la vârf, Emil Boc și generalul Gabriel Oprea convin ca Alianța PDL-UNPR să-l susțină pe Romeo Rădulescu la primăria Râmnicului. Cele două asigurări îl vizează pe candidatul PNL “ Emilian Frâncu, adică acesta să fie susținut pe primul loc, la senatori, pe lista USL și, a doua condiționare, ca fostul primar Mircia Gutău să primească certitudini că atunci când situația sa juridică îi va permite va fi numit City manager. Deocamdată, totul este în stadiul de proiect și nicidecum de zvon. Deci, s-a discutat și poate fi realizabil. În zilele următoare, situația se va lămuri și vă vom putea ține la curent cu cele convenite în USL. Din toată această tevatură, un lucru este cert: candidatul liberal Emilian Frâncu nu mai este dorit de conducerea partidului mare pentru municipiul Rm. Vâlcea, toate sondajele făcute până acum arătând că din cei trei candidați agreați de electoratul râmnicean el este ultimul. Ca în armată: schimbul I și II este ocupat, ce loc i-ar mai rămâne liberalului Frâncu de primit? Dacă această șimenuială reușește, renasc șiansele pesedistului Gigi Matei la primăria capitală de județ, candidatura sa devenind independentă. Și în acest caz, pesediștii și liberalii îi vor prefera pe altul, posibil pe Matei, decât pe provizoriul lor candidat Emilian Frâncu care i-a dezamăgit.

– Mare tristețe în tabăra opoziției. Președintele Traian Băsescu a semnat decretul privind organizarea și desfășurarea referendumului ce vizează demiterea șiefului statului. Dacă, inițial, legea prevedea că șieful statului poate fi demis prin referendum dacă acesta a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetățenilor care au participat la referendum, de acum, șieful statului va fi demis mai greu, fiind necesară întrunirea majorității voturilor cetățenilor înscri și în listele electorale. Și astfel, „cei trei crai de la răsărit  (răsăritul fiind, în cazul de față, Moscova!) au luat-o încă o dată peste țurloaie. Băsescu le-a oferit ocazia să „scape  de el în toamnă, arătând în acela și timp că îi pasă de voința populară exprimată prin referendum; ei l-au tratat cu sictir și cu gesturi teatral-penibile de rupere de scrisori. Acum, lui Băsescu i se „rupe  de ei! Vor fi obligați să îl suporte, scrâșnind din dinți, până în 2014, chiar dacă ar câștiga 80% din voturi (lucru de care mă îndoiesc până la a mă „rupe  “ că tot e laitmotivul la modă!). Promulgarea legii vine în întâmpinarea cererii opoziției care a cerut la CCR tocmai contestarea rezultatului referendumului la prima încercare de lovitură de stat parlamentară a mafiei ro și pe motiv că nu au participat la vot majoritatea votanților înscri și pe listele electorale. Acum au legea pe care au vrut-o atunci! Și nu o pot contesta. Cel puțin moral. În acest mod, România nu mai este o țară bananieră unde camarila cripto comunistă poate încălca Constituția și demite președintele, chiar dacă CCR decide că președintele nu a încălcat-o. Era aberant ca un parlamentar ales local să nu poată fi demis decât de două treimi de voturi, în timp ce președintele ales prin sufragiu național, cu jumătate plus 1. S-a pus ordine! Fără IMGB ¦

– Atunci când noi am tras semnalul de alarmă că episcopul Lovișteanu, moldovean de origini, își aduce preoți, călugări, paracliseri și rude în Arhiepiscopia Râmnicului, ne-am ales cu sudălmi, ba chiar și cu admonestări din partea unor preoți autohtoni vânduți superiorului lor moldovean, slugi preaplecate în fața forței noului episcop vârât pe gât PS-ului Gherasim Cristea de politicienii care conduc BOR-ul. Acum, încet-încet, lucrurile se lămuresc. După ce au venit 4 sau 5 preoți și călugări din județul Neamț, a mai venit și un paracliser. Deci, invazia moldovenilor continuă, în timp ce preoții vâlceni stau cu capul în nisip, precum struții, temându-se. Ați văzut ce puțină lume a fost la biserici, de Paști, în județ? Încercați să puneți asta pe comportamentul avar, desfrânat, deșănțat al unor preoți care nu fac cinste Bisericii și dezordinii create de noul episcop în Arhiepiscopie. Enoria și își pierd încrederea în preoți și misiunea lor preoțească, iar conducătorii ei fac eforturi continui să dărâme Biserica!

– La congresul USL, Victor Ponta a declarat că Sorin Oprescu este al patrulea muschetar din USL, alături de el, Crin Antenescu și ăla micu doi și-un sfert  de la PC și că scopul Opoziției este să îi învingă pe „regele bătrân”, pe „cardinalul viclean” (Traian Băsescu) și pe femeia trădătoare . Ponta (D ™Artagnan) nu a citit responsabil romanul lui Alexandru Dumas și nici istorie nu șitie. Regele bătrân  era tânăr, cardinalul viclean  a supraviețuit tuturor atentatelor, iar D ™Artagnan a ajuns în slujba lui Richelieu. În istorie, cardinalul Richelieu a fost cel care a divizat Germania în 200 de stătulețe, multe ca să fie slabe, întârziind, astfel, momentul 1871 din sala oglinzilor cu 200 ani, perioadă în care Franța a avut culmile sale de glorie și civilizație din care se mai hrănește încă. În războiul de 30 ani s-a aliat cu puterile protestante, în speță cu Suedia. La întrebarea de ce? , a răspuns: Dacă credeți că sunt mai mult Catolic decât Francez, vă înșelați . Întrebați-l pe Iliescu de ce s-a supus comuniștilor sovietici și a condus România în groapa în care ne găsim? MRUngureanu, trimițându-l pe Ponta la șicoală, a avut perfectă dreptate. L-a ghicit imediat. Ponta a rămas la nivelului gimnaziului, cu cei trei muschetari și cu cardinalul viclean la nivelul cărții lui Dumas-tatăl, o carte de aventuri pentru adolescenți de care și autorul făcea haz. I-a trebuit un personaj negativ, nu în sensul personajelor din filmele și cărțile de astăzi, ci un șief mai aspru în aplicarea legilor. Din prostia-i fudulă, Ponta i-a făcut un mare compliment lui Băsescu.

– Nu ne vindem țara ¦ . Următoarea propoziție este: Păzea, vin minerii!  Cu lozinci de genul nu ne vindem țara , dar o punem pe butuci, de pe vremea lui Ilici, ne-am cam săturat. Când New Holland voia să cumpere uzina Semănătoarea, Ilici s-a opus cu lozincile sale. Și, acum, este situația care este. Dacă Dacia  nu era vândută, azi ar fi fost un muzeu sau o altă uzină părăsită. La fel și resursele naturale. Dacă nu avem capacitatea de a le exploata prin forțe proprii trebuie să ne asociem în condiții favorabile cu cei care le au. O să mănânce românii lozinci, ca Nord Coreenii, dacă o să ajungă tovară și la putere. Toți simpatizanții și membrii USL urmează să primească câte un târnăcop, un coș și să treacă la exploatarea minelor de aur și de cupru din țară, cu tehnologiile know how-ul pe care le au tovară și la dispoziție, căci spun că se pricep. Tupeul fantastic al celor doi măscărici ai uniunii socialiste, de a-l acuza pe Ungureanu de vânzarea țării, ne duce cu gândul la începutul anilor ˜90, când părintele și mentorul domnului Ponta ne vorbea despre vinderea țării pe care el o vânduse, deja, cu bogățiile subsolului cu tot.

– Demisia din Biroul Politic Central al PNL a domnului Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, este un gest de onoare. Ca orice demisie, de altfel. Însă nu este demisia așteptată de cei mai mulți români, în ceea ce privește PNL. Demisia așteptată nu este cea a lui Chiliman, ci a lui Crin Laurențiu George Antonescu. Că așa am înțeles că ar fi numele oficial întreg al domnului Antonescu. Poate de aceea și doarme domnul Antonescu cât pentru trei. Că are trei prenume: Crin, George și Laurențiu. Antonescu a cam uitat de revoluția bunului simț. Ar trebui să își aducă aminte de anul 2009 și să rememoreze ce promitea atunci. S-a cam îndepărtat de la sloganul lui de campanie. Adevărații liberali și-au exprimat deja opiniile și nu au vrut ca Andrei Chiliman să plece. De aici încolo, Crin Antonescu ar trebui să fie mai atent la ce mișcări face, pentru că deja liberalii au simțit o adiere a lipsei de încredere. Oare Antonescu colaborează cu Ponta sau îi este doar subaltern, își zic aceștia?

– Pataliputra