Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Directorul Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol a fost eliberat

Directorul Liceului „Lucian Blaga” cu predare în limba română din Tiraspol, Ion Iovcev, contabilul şi şoferul instituţiei au fost eliberaţi după ce au fost reţinuţi de miliţia de la Tiraspol, relateaza PRO TV Chişinau, citat de Mediafax.

Ei au fost reţinuţi de miliţia transnistreană la punctul de intrare în regiune, în timp ce se întorceau de la Chişinău. Ion Iovcev a mers miercuri la Chişinău pentru a ridica salariile pentru angajaţii liceului. „La rugămintea profesorilor, (cei trei) au mers după salarii. Acum sunt învinuiţi că fac contrabandă pe teritoriul transnistrean. Telefoanele lor sunt bruiate”, a declarat directorul adjunct de la Liceul „Lucian Blaga”. La întoarcere, el şi ceilalţi doi angajaţi ai instituţiei au fost reţinuţi la punctul de trecere de la Tighina (Bender) şi acuzaţi de contrabandă întrucât aveau asupra lor o sumă de bani mai mare decât este permis.

Liceul „Lucian Blaga” este una dintre cele opt instituţii de învăţământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană.