Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A tăiat un copac şi a doborât patru stâlpi de înaltă tensiune

Drumul Naţional 65C, între localităţile Măldărăşti şi Horezu, a fost blocat din cauza a patru stâlpi de înaltă tensiune ce au căzut pe carosabil. Totul s-a întâmplat din cauza unui bărbat din localitatea Măldărăşti care s-a grăbit să taie un copac de pe marginea drumului pentru a-şi face rost de lemne de foc. El nu s-a gândit însă că, odată tăiat, copacul va cădea chiar pe firele de înaltă tensiune. „Este vorba de un bărbat amărât din Mălădărşti care a vrut să taie o plută de pe marginea drumului pentru lemne de foc, dar şi pentru că pluta respectivă era cam în drum şi deranja. Din păcate, copacul a căzut pe firele de înaltă tensiune şi a doborât patru stâlpi. Cei de la CEZ au venit imediat şi problema se va remedia în cel mai scurt timp. Vreau să vă mai spun că, din fericire, nu a existat nicio victimă” – ne-a declarat şeful Poliţiei Horezu, comisar – şef Nicolae Sărdărescu.

Trebuie menţionat că doar şapte case au rămas fără curent electric, incidentul producându-se la capăt de linie, însă autorităţile locale asigură că problema va fi remediată până la lăsarea serii. Între timp, circulaţia rutieră a fost deviată pe DJ 676H.

P.S.: Poliţiştii din Horezu au reuşit să-l identifice pe bărbatul ce a produs incidentul. Ionel Davidescu, din Măldărăşti, riscă cel mult o amendă civilă de aproximativ 100 de milioane lei vechi pentru că a tăiat copacul fără autorizaţie şi a produs un prejudiciu mare companiei CEZ.

CLAUDIA STANCIU