Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

10 rase de caini pentru oameni ocupati

Nu este ceva rusinos sa admiteti ca va doriti un caine, dar nu dispuneti de mult timp liber. Iata care sunt cele mai indicate rase de caini pentru oameni ocupati, rase care nu necesita multa ingrijire.

Toti cainii au nevoi fizice si emotionale pe tot parcursul vietii. Insa unele rase au trasaturi genetice puternice (calmi, lenesi, etc.), care ar trebui luate in considerare atunci cand incercati sa gasiti cainele perfect care sa se potriveasca stilului dvs. de viata.

Chiar si cu aceasta lista de rase de caini care nu necesita multa ingrijire si multa miscare, tot va trebui sa depuneti oarecare munca de ingrijire a prietenului dvs. canin.  Retineti ca legatura om-animal este o legatura pe termen lung. Pentru a va ingriji corect cainele nu va asteptati sa interactionati cu cainele doar atunci cand aveti timp.

Iata care sunt cele mai bune rase de caini care necesita putin ingrijire, si care fac mai usoara detinerea animalelor de companie.

Rase de caini pentru oameni ocupati

1. Newfoundland (Terra Nova)

Numiti adesea „caini-bona”, acesti caini sunt deosebit de rabdatori si vigilenti cu copii. In plus, acesti caini adorabili si pufosi sunt foarte inteligenti si usor de dresat. Un plus pentru oamenii ocupati, acesti caini nu necesita exercitii intense. O plimbare zilnica de aproximativ 30 de minute le va alunga plictiseala si problemele cu greutatea.

Totusi, periajul saptamanal al blanii este o necesitate, pentru a o mentine in stare buna. Este totusi o oportunitate buna pentru dvs. de a crea o legatura cu cainele dvs. Daca va plac cainii mari, iata una dintre cele mai mari si mai iubite rase de caini din lume.

2. Ogar englez

Ogarii sunt oarecum distanti si independenti. Se adapteaza usor si pot face cu usurinta trecererea de la caine care sta tolanit pe canapea la partener de jogging. Sunt caini care nu au nevoie de multa miscare. O plimbare zilnica sau jogging este suficienta.

In interior se misca usor si au un bun simt al corpului lor, asa ca este putin probabil sa rastoarne lucrurile. Blana lor scurta faciliteaza, de asemenea, ingrijirea. Iar daca cautati un caine relativ tacut, ogarul englez este unul dintre acei caini care nu latra prea mult.

3. Ogar italian

Ogarul italian este opusul ogarilor in comportament. Sunt innebuniti dupa stapanii lor umani si pot fi de-a dreptul lipiciosi. Dar, in afara de dorinta lor de a va impovara cu afectiune, sunt caini ideali care necesita intretinere redusa pentru cei care locuiesc in blocuri de apartamente.

Ogarul italian se poate odihni toata ziua si apoi sa alerge in jurul parcului fara rezerve. Blana lor scurta este usor de ingrijit, nu naparleste si nu are nevoie de periaj de rutina. Luati in calcul acesti alti caini draguti cu par scurt, care sunt caini de familie grozavi.

4. Spaniel

Exista multe soiuri de Spaniel, si toate – Cavalier King Charles Spaniel, Springer Spaniel Englez, Cocker Spaniel – au acei ochi plini de viata si o expresie blanda care va topeste inima. Acesti caini au fost crescuti pentru vanatoare insa astazi sunt mai mult caini de companie, alesi pentru caracterul lor nepretentios.

Se inteleg bine cu copiii, cu alte animale de companie si cu strainii. Sunt la fel de fericiti sa se distreze in curte sau sa faca o plimbare pe indelete, precum si sa se ghemuiasca cu dvs. Blana sa necesita toaletaj periodic. La fel si urechile lor lungi si blanoase, deoarece cainii din rasa Spaniel sunt predispusi la infectii ale urechii.

5. Bloodhound

Bland, genial, loial, greoi si relaxat sunt cuvinte care descriu in mod adecvat acest caine care necesita putina ingrijire. Cainele din rasa Bloodhound se bucura de compania celorlalti si de a sta tolanit.

Sunt relativ independenti in natura iar energia lor discreta (cu exceptia cazului in care capteaza un miros) inseamna ca va vor cauta jocuri de urmarire sau de preluare. Acest caine iubeste sa adulmece si sa exploreze in mers, asa ca este excelent pentru familii carora le plac plimbarile relaxate in natura.

Desigur, acesti caini saliveaza insa veti uita repede acest lucru cand va veti pierde in ochii lor duiosi si in acele urechi lungi si cazute.

6. Bichon maltez

Iata un caine care necesita putina ingrijire si care are totul la pachet! Bichon-ul Maltez este fericit sa se ghemuiasca in poala dvs. insa daca aveti chef de o plimbare sau de joaca va fi la fel de incantat sa schimbe viteza si planul. Atributele lor nu se opresc aici.

Sunt buni caini de paza, caini de terapie si concurenti in sporturi precum agilitate, obedienta si urmarire. Insa, chiar si cu toata aceasta energie, au nevoie doar de exercitii ocazionale. Nu naparlesc prea mult insa periajul zilnic al blanii este esential pentru a preveni incalcirea.

7. Dachshund (Teckel)

Cainii din rasa Teckel (Dachshund) sunt cunoscuti pentru expresia lor mereu alerta si pentru personalitatea prietenoasa si plina de viata. Inteligent si vigilent, Teckelul a fost crescut pentru a fi un vanator independent.

Acesti caini care necesita putina ingrijire sunt fani ai jocurilor de interior, perfecti pentru familiile care nu fac multe iesiri in aer liber. Cu toate acestea, le place sa adulmece si sa exploreze asa ca adaugarea unui pic de timp suplimentar afara le indeplineste nevoia de exercitiu.

8. Pudel

Cainii din rasa Pudel necesita ingrijire redusa si vin in trei dimensiuni: standard, mini si toy. Indiferent de marime, pudelul este orientat spre oameni si ii place sa invete lucruri noi. Sunt foarte destepti, dornici si remarcabil de versatili.

Pudelii sunt caini activi si le  place sa faca orice va place dvs. sa faceti. In plus, face parte din acele rase de caini hipoalergenice, care nu naparleste foarte mult. Blana este usor de intretinut si necesita tundere periodica pentru prevenirea incalcelii. Deoarece pudelii sunt super inteligenti, parintii acestor de animale de companie nu trebuie sa petreaca mult timp dresandu-i.

9. Pomeranian

Cainii din rasa Pomeranian sunt vioi, curiosi, companioni ideali. Sunt una dintre cele mai populare rase de caini toy, cu o personalitate plina de viata si un comportament de caine de talie mare.

Acesti caini de interior sunt usor de dresat, sunt animale de companie grozave de familie si sunt caini de paza surprinzator de alerti. Pentru a face miscare, au nevoie de o scurta plimbare sau timp de joaca in interior. Pentru pastrarea aspectului de vulpita, blana sa are nevoie de periaj frecvent.

10. Chihuahua

In fine, lista noastra de rase de caini pentru oameni ocupati se incheie cu cainii din rasa Chihuahua. Acesti caini sunt mici dar au o personalitate uriasa.

Este un caine adaptabil, independent si increzator, avand si o latura impertinenta. Daca preferati un caine care sa se ghemuiasca langa dvs., Chihuahua este perfect, pentru ca nu are nevoie de mult exercitiu. O scurta plimbare alaturi de dvs. este tot ce are nevoie. Blana sa este usor de intretinut, necesitand doar periaj ocazional.

 

Surse imagini: unsplash.com, pixabay.com