Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se apropie ceasul

Vi-l mai aduceţi aminte pe Adrian Năstase care s-a împuşcat ca să scape ieftin de puşcărie? Nu l-a ajutat cu nimic şi tot a ajuns la “mititica”. “Istoria” lui se repetă, cu un nou caz la orizont. Victor Ponta s-a internat într-un spital din Turcia, numai că n-a avut curaj să se împuşte precum Năstase şi şi-a tras o operaţie în genunchi, transmiţând că în cele trei săptămâni cât va sta cu piciorul în sus îşi va scrie „memoriile”. Dacă “şantajul” îi va fi acceptat, va face câteva luni de puşcărie ca şi mentorul său Năstase.

Sistemul ştie să se protejeze. De câteva zile premierul Ponta ține aprinse ecranele televizoarelor. Toată lumea civilizată spune că demisia sa, după ce a fost acuzat de procurorul DNA în cazul Turceni/Şova, ar fi o chestie de onoare, dar el nu și nu: cică are o „datorie” față de poporul român! Istoric moment… E zarvă mare în România. S-avem „noi” un premier atât de „competent” și să-l acuzăm de hoție, înseamnă că suntem niște nerecunoscători. În loc să-i „lingem mâna” ce ne „hrănește” (apropo de TVA-ul la alimente redus la 9% și de dublarea alocațiilor pentru copii) ne repezim să-i cerem demisia? E clar, poporul ăsta nu „merită” un așa „reprezentant”!

Și, i-auzi la el: „se va întoarce mai puternic”! Că tocmai de-aia s-a dus în Turcia, ca să-l „repare” doctorii și să-l imunizeze împotriva „răcorii” și condițiilor grele din penitenciarele românești. Atâta nesimțire-ncape în bietul premier de paie încât îmi vine să mă fac haiduc. Tipul nu mai este responsabil. Nu are tăria unui bărbat adevărat. Doar se autosugestionează. Ţara nu-l mai respectă. Şi nici partidul lui. Când a fost bolnav, Traian Băsescu a fost consultat de mai mulţi medici, s-a publicat pe site-ul preşedinţiei buletinul medical şi medicii români i-au spus că, operaţia fiind specială, s-o facă în Austria.

Pe când la plagiatorul mincinos e cu totul altceva. O operaţie atât de simplă se putea face în România. A amânat doar un pic audierea la DNA, ca Bulă care se sustrăgea de la un examen pentru că-l durea burta. Soţia ambasadorului Olandei la Bucureşti a ales să facă o operaţie ortopedică într-un spital de stat din România. Ponta a ales Turcia. Dar, să ne-nţelegem, Ponta n-a plecat din cauza medicilor. El a fugit şi se ascunde nu ştiu până când. Se pare că are nevoie de ceva timp să aranjeze aici, în ţară, prin oamenii lui, plasaţi în funcţii cheie, numai Dumnezeu ştie ce lovitură.

Nu-l cunosc pe procurorul Uncheşelu care vrea să-l ascundă, dar sunt ferm convins că are destulă răbdare să îl aştepte ca să se explice. Sunt, de asemenea, convins că va fi ascultat cu atenţia şi deferenţa ce i se datorează unui prim ministru, fie el şi suspect. Nu că magistratul nu ar şti ce “poamă” este asta. Ştie o ţară întreagă cât este de ticălos şi vă imaginaţi că procurorul care are curajul să “i-o tragă” nu ştie!? Tocmai de aceea nu va fi tratat cu mânuşi, ci va fi tratat ca orice suspect, cu respectul cuvenit faptelor pe care le-a comis.

Victor Ponta are zilele numărate în fruntea Executivul, chiar dacă apelează la diferite tertipuri pentru a scăpa de urmărirea penală. Potrivit unor surse judiciare el urmează să fie pus sub control judiciar, cât mai curând. Vi-l mai amintiţi pe medicul trombonist care a încercat să-l scape pe unul cu zgârieturi pe gât pe motiv că a încercat să se sinucidă? Sau de cazul Vântu, cu afecţiuni cardiace diagnosticate de medici ginecologi. Avem şi bolnavi de cancer în ultima fază care trăiesc bine merci la închisoare, vezi cazul Hayssam. Pe scurt, ne-am lecuit cu atâţia bolnavi închipuiţi şi medici gata să te declare mort încă din timpul vieţii. Ce se întâmplă în această situaţie cu Victor Ponta? Scapă de dosar cât stă atârnat cu piciorul în tavan? Nu prea. Dosarul merge înainte. Operaţia nu-i foloseşte la nimic.