Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 18 iunie 2015

• Se zvoneşte, că subiectele: testele-grilă au fost date candidatului Ponoran Dan cu mult înainte şi că el este declarat ca sigur câştigător, fapt bănuit şi de presă • Multe se pot întâmpla în cele 3 săptămâni cât zice Ponta că i-a recomandat doctorul ca să stea cu piciorul în sus • Am ajuns să ne şi spionăm între noi. Caz concret la şedinţele extraordinare de Consiliu Local ale Primăriei Râmnicu Vâlcea • Vin vremuri mai mult decât toride pentru foarte, foarte mulți pesediști de frunte • Jenant, adjunctul repetent al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea se ascunde mai ceva ca struţul care-şi bagă capul în nisip • Generalul Oprea are o viteză fantastică în a pune mâna pe PSD

• Într-un memoriu prin care declara că s-a retras din concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea, dr. Constantin Ploscaru, medic primar chirurg SJU Vâlcea, doctor în ştiinţe medicale, a făcut următoarele afirmaţii: „(…) se zvoneşte, că subiectele: testele-grilă au fost date candidatului Ponoran Dan cu mult înainte şi că el este declarat ca sigur câştigător, fapt bănuit şi de presă, dar şi de comportamentul unui consilier local PNL, Adrian Panduraşu, care, sâmbătă 13.05.2015/ ora 10:30 (zi cu mare ghinion pentru el!?!), având „treburi” prin spitalul judeţean, mi-a mărturisit, fără pic de reţinere, ca să nu zic lipsă crasă de bun-simţ, că degeaba merg la examen, căci, citez: „Jocurile murdare sunt făcute, deoarece aşa s-a hotărât în BPT al PNL, ca medicul Dan Ponoran să ia concursul”.

Auzi tupeu şi logică la pierde-vară ăsta, care pare să aibă cap, dar nu are creier, ce pare că a făcut doar partea întâia la ABC – dar, care când se exprimă pare subgenial, înghiţind vorbele în sec, precum o curcă chioară îndopată cu nuci, făcându-te să înţelegi că omul nu este cunoscător al limbii române şi că a rămas la stadiul de „Căţeluş, cu părul creţ” şi „Am cravata mea, sunt pionier”, ori „Dănilă Prepeleac!”. Astfel de indivizi decid în Consiliul local, soarta Râmnicului şi a locuitorilor săi. Ăştia sunt oamenii lui Iohannis?”. Menţionăm că limbajul folosit de renumitul medic vâlcean nu este în măsură să ne facă să îi aducem aprecieri, dar considerăm că supărarea care l-a marcat – prin constatarea „aranjamentelor” de la concurs – i-a dictat o exprimare reprobabilă. Dar ceea ce rămâne din sesizarea sa este ideea că balcanismul şi traficul de influenţă nu au dispărut (chiar şi acum când DNA-ul antamează penal astfel de practici) şi criteriul competenţei şi valorii nu a propulsat omul potrivit la locul potrivit la SJU Vâlcea. Sperăm să se auto-sesizeze organele statului.

• Multe se pot întâmpla în cele 3 săptămâni cât zice Ponta că i-a recomandat doctorul ca să stea cu piciorul în sus. Trec codurile. Comisia lui Tăriceanu dezbate şi decide că justiţia îşi face de cap. Se suspendă activitatea DNA şi cu ea toate dosarele în lucru. Noua casă a lui Iohannis e pe prima pagină. Poporul îi sare în cap şi numa’ bine poa’ să înceapă procedura de suspendare. Multe se pot întâmpla, în timp ce al nostru prim-guvernant se recuperează. Şi, după ce termină cu recuperarea, şi toată nebunia s-a liniştit, se înfiinţează la Victoria, apucându-se de treabă. Că ţara trebuie guvernată, nu-i aşa? Şi gata vara, sfârşit de concedii şi început de şcoală…

• Nu este suficient cât suntem de monitorizaţi în ultima perioadă de instituţiile coercitive ale statului, de nu mai poate face omul o glumă la telefon! Am ajuns să ne şi spionăm între noi. Caz concret la şedinţele extraordinare de Consiliu Local ale Primăriei Râmnicu Vâlcea, de când se chinuiesc liberalii să-l dea jos pe Matei.
Prezenţe discrete, două fete cucuiete, necunoscute celor care frecventează şedinţele de la Consiliu Local, supraveghează şi înregistrează tot pentru ochii şi urechile celor care ni vor să fie văzuţi la „lovitura de palat” de la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Iar acum cu toată această nouă tehnologie, nici nu e greu să înregistrezi discret, fără să te vadă cineva. Ce s-o întâmpla oare în sânul Opoziţiei de la CL? Cui îi e frică de trădare oricine este şantajat să voteze pentru debarcarea lui Matei?
Iată câteva întrebări la care o să ne străduim să răspundem în ediţiile viitoare. Aşteptăm cu interes următoarea extraordinară, când se vor reveni toţi cei 14 consilieri liberali şi independenţi, strâns uniţi pentru a-l schimba pe Ion Gigi Matei.

• Vin vremuri mai mult decât toride pentru foarte, foarte mulți pesediști de frunte. Aflat în arest la domiciliu și confruntat cu deschiderea de noi dosare, Viorel Hrebenciuc a cedat. Procurorii stau acum și așteaptă să primească, la schimb cu acordul de recunoaștere, ,,referatele” fostei eminențe cenușii despre rețelele de influență din și ale PSD în toată țara. Reamintim că din dosarul în care a fost trimis deja în judecată Hrebenciuc a fost disjunsă cauza care-l vizează pe tata-socru Ilie Sârbu și pe Dan Șova, piticul penal. Hrebenciuc a cedat în momentul în care a fost condamnat Ovidiu Tender. Iar avocații săi au făcut calcule similare și pentru el. Care nu este chiar așa de bătrân…

• Jenant, adjunctul repetent al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea se ascunde mai ceva ca struţul care-şi bagă capul în nisip. Invitat de „generalul” Andra Bica să participe la o conferinţă de presă, pesedistul Liviu Vlădescu s-a încuiat în propriul birou din instituţie şi a refuzat cu desăvârşire să mai iasă de acolo.
Sigur, îi înţelegem ruşinea, ţinând cont că a luat nota 1,75 la examenul pentru postul de adjunct al ISJ Vâlcea, iar ulterior a fost numit în această funcţie pe criterii politice, demonstrând că nu este în stare să ocupe postul pe capul lui.
Şi asta nu este atât, pentru a nu mai fi vizitat la ISJ, Liviu Vlădescu şi-a dat jos plăcuţa cu numele său de pe uşă, fiindu-i jenă să mai dea nas în nas cu oamenii.

• Un pisic care a fost cotonogit rău la picior şi care a promis electoratului său că va băga în puşcărie pe Elena Udrea şi pe Traian Băsescu, a păţit exact ce-l asigura Traian Băsescu: “Viorele ştii treaba aia cu cine sapă groapa altuia va cade sigur în ea?” Ei, cum e Viorele? De data asta maşinăria de făcut dosare ţi sa defectat urât, intrând singur în propria ta groapă săpată gata!

• Generalul Oprea are o viteză fantastică în a pune mâna pe PSD. Vedeţi fiefurile tradiţional social democrate şi ce s-a întâmplat cu ele. Aviz celor din zonele neatinse, încă. Să nu vă treziţi cu nişte dosare, dacă nu faceţi frumos. Toate astea erau de aşteptat. Victor Ponta şi-a permis ca în timpul şedinţelor de partid să îşi declare intenţiile în ceea ce priveşte «strategia de reorganizare», prezentând un plan prin care îşi propunea ridicări în funcţie şi tăieri de capete: îndepărtarea Generalului Coldea, sacrificarea Procurorului Kovesi, numirea la conducerea SRI a Generalului Oprea şi a socrului lui la SIE. Va mai fi mult până atunci?