Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EXCLUSIV: Şase poliţişti din Drăgăşani, anchetaţi pentru fals în acte în favoarea unui primar

Un accident rutier aparent banal a declanşat o adevărată „vânătoare de vrăjitoare” în cadrul Poliţiei Municipale Drăgăşani. Pentru a-l proteja şi a-l scăpa de un dosar penal pe un primar PNL din sudul judeţului Vâlcea, nu mai puţin de şase poliţişti au comis o serie de ilegalităţi pentru care sunt cercetaţi penal de DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea. Printre poliţişti se numără, se pare, şi adjunctul Poliţiei Drăgăşani, dar şi soţul poliţist al secretarei primarului liberal.

Accidentul rutier s-a petrecut în luna februarie a anului 2014, pe DJ 645 – în judeţul Vâlcea, atunci când o bătrână a fost acroşată de un autoturism, fiind rănită uşor. Probleme au apărut în momentul în care se pare că bătrână şi alţi câţiva martori au declarat că la volanul autoturismului implicat se afla chiar un primar PNL din sudul judeţului Vâlcea, primar care avea permisul de conducere suspendat. De ce au apărut probleme? Pentru că în seara cu pricina s-a încercat absolvirea de orice vină a primarului liberal, iar cei care au făcut acest lucru, prin acţiunile şi documentele lor, au fost chiar poliţiştii rutieri şi de ordine publică de la Poliţia Municipiului Drăgăşani.

Probe de sânge schimbate

Martorii susţin că după ce ar fi produs accidentul, primarul, care se afla la volanul autoturismului, a urcat victima în maşină şi a condus-o la Spitalul Drăgăşani pentru a i se acorda primul – ajutor. La faţa locului au ajuns în scurt timp şi poliţiştii, unul după unul, care aflând cine a produs accidentul au făcut tot posibilul să-l scoată nevinovat.

Aici a intervenit şoferul primăriei, pe care l-au băgat la înaintare, menţionând în procesul – verbal că de fapt acesta ar fi fost la volan şi ar fi produs accidentul rutier. Mai mult, oamenii legii s-au dus şi la spital ca să cerceteze cauza, însă gurile rele spun că pentru a i se stabili alcoolemia, i s-ar fi luat prima dată probe de sânge primarului, iar ulterior au fost înlocuite cu cele ale şoferului primăriei.

Bătrâna şi unul din poliţişti l-au dat „în gât” pe primar

Culmea este că toate documentele întocmite de poliţişti au avut menirea de a-i ascunde urmele primarului PNL. Numai că, bătrâna accidentată a declarat în faţa anchetatorilor că nu şoferul primăriei a fost la volan în momentul accidentului, ci chiar edilul.
Nu a fost singura mărturie în acest gen, pentru că sunt localnici care au afirmat că l-au văzut pe primar în acea seară la volanul maşinii, chiar înainte de accident, deşi se cunoştea faptul că acesta avea permisul suspendat.
Ca să fie treaba treabă, şi unul dintre poliţişti ar fi recunoscut întreaga lucrătură, speriat că îşi poate pierde postul şi, în cel mai rău caz, poate chiar să înfunde puşcăria.

Poliţişti anchetaţi de DGA şi de procurorul Ungureanu

Din câte am reuşit să aflăm, există o anchetă în desfăşurare în acest caz, desfăşurată de lucrătorii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, iar la apel a fost chemat chiar şi unul dintre adjuncţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Asta pentru că, la un moment dat, accidentul a fost declarat ca fiind unu, cu fugă de la locul accidentului şi atunci a fost instituită „Metoda Năvodul”, o metodă prin care se încerca prinderea fugarului, iar conducerea IPJ Vâlcea a fost anunţată de eveniment.

Ulterior însă, poliţiştii din Drăgăşani, implicaţi în măsluirea dovezilor, şi-au anunţat şefii de la Râmnicu Vâlcea că nu mai este nevoie de instituirea unor filtre în trafic, pentru că au lămurit problema şi au găsit vinovatul.

La operaţiune de „salvare a pielii primarului” a participat, printre cei şase poliţişti, şi adjunctul Poliţiei Municipiului Drăgăşani, care, alături de colegii săi, este acum anchetat. Dosarul este în desfăşurare, dar, din câte am aflat este aproape finalizat, iar procurorul Ungureanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani urmează să trimită cauza spre judecare.