Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Se închide Căminul de Bătrâni CASANOVA din Râmnicu Vâlcea!

„În cursul zilei de astăzi, 11 iulie, am fost anunțat de către domnul prefect al județului Vâlcea, Mihai Oprea, că o comisie specială de control, constituită din dispoziția acestuia, a efectuat o verificare la Căminul de bătrâni CASANOVA din Râmnicu Vâlcea, unde au fost găsite grave nereguli, motiv pentru care se va dispune închiderea acestui centru.

Deoarece drama acestor persoane nu ne este indiferentă, după discuția cu domnul prefect, am decis să venim în sprijinul persoanelor care nu erau îngrijite corespunzător în acest azil privat și am dispus următoarele:

Constituirea unui grup operativ, aflat la dispoziția prefectului județului Vâlcea, care, după o evaluare medicală a beneficiarilor serviciilor „Casanova” și, în funcție de starea de sănătate a acestora, să identifice spații pentru găzduirea lor în unitățile specializate din subordinea Consiliului Județean Vâlcea.

Grupul operativ este compus din reprezentanți ai conducerilor Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Spitalului de Pneumoftiziologie “Constantin Anastasatu” Mihăești, Spitalul de Psihiatrie Drăgoești, DGASPC Vâlcea și Centrul pentru Persoane Vârstnice Lădești.

Consider că este de datoria noastră, a mea si a instituției Consiliului Județean, să venim în sprijinul Prefecturii Vâlcea și a instituțiilor guvernamentale pentru ca acești oameni care au nevoie de servicii sociale să fie îngrijiți corespunzător.

Intervenim în această situație nefericită, chiar dacă unitatea respectivă este una privată și nu publică, deoarece, pentru noi, oamenii trebuie tratați cu respect, indiferent de starea lor de sănătate sau de statutul social.

Voi urmări personal demersurile care urmează a fi făcute pentru rezolvarea acestei probleme, fiindcă că vreau să mă asigur că acești oameni nu vor mai suferi din cauza celor plătiți să îi îngrijească” ne informează președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.