Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prima victorie pentru HCM Râmnicu Vâlcea

Handbalistele de la HCM au început disputa cu SCM Craiova, din cadrul etapei cu numărul trei a Ligii Naţionale decise să spargă gheaţa şi să obţină primul succes al acestei ediţii de campionat. De partea cealaltă, formaţia din Bănie nu avusese nici ea un start de sezon convingător, cu un eşec la Brăila şi o victorie chinuită „acasă” cu Zalăul. Chiar şi aşa, elevele Simonei Gogârlă au început cele 60 de minute ca favorite.

Am condus în permanenţă

HCM Râmnicu Vâlcea a reuşit să conducă pe tabela de marcaj în permanenţă la maximum două goluri avans. Craiova a revenit şi a egalat de multe ori dar elevele lui Constantin Ştefan au intrat la cabine în avantaj de un gol, 13-12. Partea a doua a meciului s-a desfăşurat după un scenariu identic, cu HCM la timonă şi SCM în cursă continuă de urmărire. Vâlcencele au refăcut avantajul de două goluri în mai multe rânduri dar mereu s-au văzut egalate. Aşa a fost şi cu opt minute înainte de final când tabela consemna 21-21. A fost momentul psihologic al meciului. Ana Maria-Simon şi Ani Senocico şi-au pus în valoare experienţa şi au dus scorul la 24-21, moment din care nu s-a mai pus problema învingătoarei. HCM a câştigat în final cu 24-22 şi şi-a adăugat în cont primele trei puncte. Pentru elevele lui Ştefan urmează o deplasare dificilă, pe terenul unei echipe aflate în formă, CSM Ploieşti.

Pentru HCM au marcat în acest campionat: Adespii – 16; Ani-Senocico – 15; Simion – 14; Bădiță – 12; Ilina – 12; Cherăscu – 3; Predoi – 2; Campa – 1; Manta – 1.